Apr 112008
 

Nog even snel een update dan. Gisteren zoals gezegd even gegokt… Dat ging niet best, geld verliezen vind ik niet erg, dat weet je als je gaat gokken, maar als de bank continue 20 of 21 drawed, dan is er echt weinig aan het spelletje (Blackjack). Je kan leuk je geld verliezen of gewoon in 30min alles wegpissen, gisteren heb ik het laatste meegemaakt. Daarna nog maar even 300 dollar gestort op de Craps tafel, hier stond ik zo’n 2 uur en ik had zelf een erg mooie shoot. Op het moment dat ik die 7 gooide, had ik alle nummers bezet met odds, dus gouden tijden konden aanbreken wat mij betreft. Helaas ging het daar mis, maar op zo’n manier vind ik het niet erg om geld te verliezen.

Bij al dat gokken hoorde ook wat drank en ik werd vanochtend wakker met een niet zo fris hoofd. Het was ook al vrij laat, half 12 en ik had een sms’je van een goeie maat. Gisteren is ze vader in elkaar gezakt en plotseling overleden aan een hartaanval. Bad Beat is hier wel een understatement. Mijn vader is 1,5 jaar terug op exact dezelfde manier gegaan, dus ik weet exact hoe het is. De eerste 3 jaar dat we naar Las Vegas gingen is mijn vader zelfs nog meegeweest, dus ik heb goeie herrineringen aan hem hier. Even een minder dagje…. dat + niet zo’n fris hoofd lijkt me geen goed uitgangspunt voor een 2000 dollar toernooitje waar ik toch al over twijfelde. Ik ga ff lekker in de zon liggen, nog even wat shops bekijken en vanavond een sessie draaien. Mocht ik nog wat winnen vandaag/morgen dan trakteer ik mezelf wel op een 30/60 sessie als afsluiting op de zondag. Maar dat zien we dan wel weer.

Om dan natuurlijk wel nog even terug te komen op de vraag. Toernooien zijn heel simpel, daar doen we gewoon 50/50. In nederland spelen we vaak in het weekend een reeks toernooien op het internet en dat splitten we ook altijd, dus dat gaat hier live niet anders. Cashgames is een ander geval. Op het internet spelen we dezelfde limieten, maar hebben we nog nooit 1 hand aan dezelfde tafel gezeten. Je wint er niks mee (behalve als je goed weet hoe te cheaten) en je gaat het gezeik niet opzoeken, hier is het anders, want er zijn een stuk minder tafels. Wat we sowieso proberen is zover mogelijk uit elkaar te zitten, zodat je zo min mogelijk handen met elkaar speelt. Dit lukt altijd vrij aardig (vooral als een nieuwe tafel gestart wordt) en zo voorkom je eventueel gezeik van anderen. We spelen beide met i-pod op en lullen af en toe natuurlijk wel wat met de andere. Af en toe vraag ik, heb je honger, maar voor de rest praten we niet echt met elkaar, maar we proberen ook niet te doen alsof we elkaar niet kennen. Mochten we aan dezelfde tafel zitten en de 1 verliest een berg en de andere wint, dan gaat er wel wat geld heen en weer. We hebben dus niet echt 1 pokerpot en we hebben beide wel een budget om de 15/30 gewoon voor eigen geld te spelen.

Ik ga even ontbijten en dan de zon in, hopelijk vanavond weer een poker update.

Greetz
Tzen

 Posted by at 2:03 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.