Apr 122008
 

Het weekend is begonnen en dat is hier duidelijk te merken. De grote mannen zijn gearriveerd en de pokerpit is drukker dan ooit. ‘s middags lekker bij het zwembad gelegen en we wilde beide vroeg in de avond beginnen met een sessie. Om 6 uur kwamen we in de pokerpit en dat is meestal de tijd dat de tafels wat rustiger worden omdat mensen gaan eten. Dit keer was het echter anders, er waren maar 2 tafels 15/30 (normaal 4) en een wachtlijst van bijna 20 man. Dit kwam omdat er niet genoeg tafels beschikbaar waren, er waren namelijk nogal wat high limit games open. 25/50 Mixed Games, 25/50 No Limit, 300/600 Limit en 4 gasten gingen maar even een game spelen in Bobby’s room.

Na 3 uur wachten kwam er eindelijk een tafel vrij en ik stond inmiddels 2de op de lijst maar was blij dat ik aan kon schuiven bij een nieuwe tafel. De regulars zaten namelijk aan die andere 2 tafels en zo konden baron en ik lekker verspreiden en de tafel oprollen. Zo gezegd zo gedaan, ik begon 600+, Baron -800… Swings! Baron bleef nog maar even zitten, want de spelers waren echt weer van een triest niveau. Ik ga de tafel maar even af.

Seat 1: Ik win 2 potten van deze man in het begin, waardoor hij de pik op mij krijgt. Hij zit in positie en weet daar absoluut geen gebruik van te maken. Hij coldcalled elke keer als ik raise, meestal UTG of UTG+1. Ik bedank hem hiervoor en hij was met meer dan 1000$ verlies, 100% zeker… The Loser.

Seat 2: Frank, een oude regular, die tight speelt, wel beter als de meeste oudjes, maar niet echt aggresief is. Draws raised hij niet zo snel en de river betaald hij vaak niet af. Baron weet hier een paar keer van te profiteren, door shit te 3-barrelen tegen hem. Het was niet zijn avond en hij ging broke naar huis.

Seat 3: Hier hebben 3 mensen gezeten, allemaal rijp voor de slacht. Eerst een man die erg snel weg was omdat Baron een 7 outer hit op de river. Mensen snappen meestal niet dat dit 1 out minder is als een up/down en volgens mij had baron zelfs de odds om hiervoor te drawen, deze man dacht daar echter anders over en ging ze geluk ergens anders zoeken. Vervolgens vroeg iemand een seat change aan en zo ging een andere man hier zitten en hier had ik al eerder mee gespeeld. Deze man is al tilt voordat hij gaat zitten en als hij geraised wordt komt de stoom uit ze oren, bedankt… Sommige tells zie je niet, maar stoom herken ik altijd! Deze man vertrekt compleet tilt naar een andere tafel en er komt een vrouwtje zitten. Ze was wel aggresief, de eerste grote hand die ze speelt weet ze heel geduldig een Straight Flush pas te checkraisen op de river tegen Baron, dus mega slecht kan ze ook weer niet zijn, maar ze speelde wel wat teveel handen en ook zo kan je geld verdienen aan iemand.

Seat 4: Baron… Sick swings en speelde in het begin ook naar eigen zeggen niet best. Hij zat niet lekker in ze game, maar heeft dit na een slechte start, ruimschoots goed gemaakt. Met de typische Baron handjes wist hij mensen weer wat grijze haren te bezorgen.

Seat 5: Een 21 jarige gozer, die 1000 Dollar wisselde en lekker torens wilde bouwen. Hij begon mega aggresief door veel potten te raisen in het begin, maar daarna werd hij een limper. Ik vond hem in het begin maar beetje vaag en een herrieschopper, het bleek echter een redelijk goeie speler te zijn en hij was wel gezellig ook. Hij was wat chaotisch en maakte wat foutjes, vergeten raise te roepen en zo verplicht moeten callen, of 1 bet in de pot gooien als de pot al 2 bets is. Ik heb maar 2 keer in een hand gezeten met deze gozer, dus had verder weinig met hem van doen.

Seat 6: Een oude man, die wel erg zuur was.. Speelde niet zo heel verkeerd, maar ergens had hij het gewoon niet. Ik had positie op deze man, maar heb er nooit echt de kaarten voor gehad. Heb het dan ook maar gelaten voor wat het is, maar hij wist veel potjes te spelen met andere en schoof wat geld heen en weer.

Seat 7: Hier zat eerst de man die al tilt aan tafel kwam zitten, die verplaatste naar Seat 3. Dit was in het begin mijn cashcow en ik baalde dat hij van seat wisselde en later van tafel ging. Vervolgens kwam hier een andere man zitten, die waarschijnlijk familie was.. Ook hij was lekker aan het stomen. Deze man bet alleen als hij hit, dank u…. En zo raised hij een pot preflop, hit ik op een flop van 954 een vijfje met mijn 5/7 BB special, doe ik de raise wel op de flop en de beste man betaald me compleet stomend af met AKo…. Vol ongeloof keek de man naar mijn 5/7, maar zelfs met een J op de river maak ik hier nog een valuebet, bedankt voor het geld.

Seat 8: Een rus…. De meeste tighte speler die ik ooit gezien heb en die nadat hij 650 in de min stond, toch even een klein tilt moment had (verder niet). Hij speelt 2/5s en sucked out door op een A4x board een 3 op de river te chasen. Pot Odds nooit correct, compleet tegen zijn speelstijl in, maar hierdoor ging hij vervolgens weer in de Tight Modus. Als hij raised, rende ik de pokerpit uit, prima!

Seat 9: Dat was ik, mijn favo seat die ik al de hele vakantie heb eigenlijk. Ik speelde lekker, begon met 600 in de plus en eindig helaas met 280 in de plus. Was zo’n 1,5 uur redelijk kaartdood, maar dat en de swings zijn we inmiddels redelijk gewend. Heb heerlijk zitten spelen en naar mijn mening best goed. Het aggresief raisen van me draws ging naar behoren en ze betaalde me heerlijk af. Heb over de hele avond 1 keer AA gehad, 2 keer AKs en de beste kaart daarna was TT, in mijn laatste orbit. Met deze selectie kaarten heb ik toch een mooi bedrag weten te winnen en ik had dan ook een goeie sessie.

Seat 10: Hier begon een man te spelen die liever 30/60 wilde spelen. Hij raisde de meeste rare handen (48o) en ik vond het jammer dat hij links van me zat. Hij had wisselend succes en verliet vrij snel met 40 dollar winst de tafel voor een 30/60 game. Hier won deze man 1300 dollar, wat een bevestiging is dat ik deze game toch echt wel moet spelen, deze man was namelijk gratis geld, maar het was vast zijn avond op die tafel. Een andere man kwam hiervoor in de plaats, die eigenlijk ook veels te makelijk te lezen was. Deze beste man wist in positie tot twee keer toe een 2pair die gechecked werd, niet eens te betten… Wat bet je dan wel? Dit maakt het vervolgens zo makkelijk om handen aggresief tegen hem te spelen of juist te folden, dat ook deze man behoort tot de lijst van ideale tegenstanders. De handselectie van deze meneer was misschien prima, maar postflop moeten deze spelers gewoon hitten, doen ze dit niet, dan is het geld al automatisch van jouw.

Bij deze een wat lang overzicht van een vrij normale tafel. Hij was wat makkelijker dan andere keren, maar dit is wel een gemiddelde set-up. Ik ging dus met 270 winst van tafel en Baron had weer een super comeback, van -800 naar +485. Lekker gespeeld en weer een mooie sessie.

De pokerpit bleef de hele avond druk en achter ons zat een mooie tafel. Phil ‘Unibomber” Laak zat met David Sklansky en nog 6 andere een 25/50 PLO game te spelen. Volgens Baron liep David Williams wat rond. Er zaten wat sportprofs volgens mij, gezien de lichaamsbouw. Verder werd er eerst een 4 handed game gespeeld met 2 jongen gasten en 2 oudere in Bobby’s room en toen meneer Farha kwam werd dit een 1000/2000 Mixed Game, met uiteraard Omaha en NL. Farha zat met 4 andere aan tafel, dus er was lekkere actie in de pit. Vandaag waarschijnlijk weer, maar ik begin wel weer even in de zon. Moet natuurlijk aan een gezond kleurtje denken en al kan ik maandag niet meer Live Pokeren, van de zon genieten vind ik ook wel een fijne hobby.

Nog 2 volle dagen, vanmiddag even de dames bellen en kijken of ik nog ga stappen vanavond en morgen misschien dan toch maar de 30/60 sessie, dit ligt een beetje aan de hoeveelheid dollars die ik dan heb. I’ll keep you updated!

Greetz
Tzen

 Posted by at 2:04 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.