Apr 112008
 

Het is weer einde van de middagsessie en ik heb heerlijk zitten spelen. Goed, sick swings… Ik split de eerste pot, vervolgens krijg ik veel speelbare handen (Suited Connectors/Aas Suited) maar weet niets te hitten. Elke keer preflop/flop betalen kost toch redelijk wat en de blinds erbij, tja -850 is niets (jikes). Maar eigenlijk nog geen fout gemaakt en het tij begint (na 2 uur niks winnen!!) te keren. Met een gare AK4 flop betaal ik met 3 andere 1 bet met pocket vijfen, deze komt op de turn en 2 man betalen me raise op de turn en 1 de bet op de river. Ik krijg weer wat stack erbij en zo gaan we eindelijk handen hitten.

Er staan me niet echt handen bij die ik waardig vind om te vermelden, dus dat zal ik weglaten deze keer. Uiteindelijk heb ik 1030 dollar (+30) voor me staan en ik vind het wel goed zo. Tuurlijk verlaat ik de tafel liever met meer winst en wie weet zat het er ook wel in, maar ik vond het een mooie comeback en steek de dollars weer in mijn zak. Baron deed het weer best netjes aan mijn tafel, bijna 500 plus en hij wist weer wat mooie potten op te pakken. De beste speler aan tafel (Baron had eerder met hem aan tafel gezeten) verloor 700 dollar in de tijd dat wij er zaten en verder zaten er geen noemenswaardige spelers aan tafel. Wel kwam de eerste Nederlander die ik tot nu toe hier gezien heb, even naast me zitten aan de tafel, paar handen mee gespeeld, maar die zag toch liever wat meer goedkope flopjes dus ging verderop kijken. Een swingy maar leuke sessie en op vakantie doe je het toch niet alleen maar voor het geld.

Het grote nadeel van live spelen vind ik nog steeds het aantal handen wat je speelt. Geduld heb ik wel, dus het is niet zo dat het een probleem is dat ik teveel handen ga spelen of andere domme dingen ga doen. Het probleem is gewoon dat de sample size van 1 middag zo klein is dat de geluksfactor veel groter is in het bepalen of je winst of verliest in je sessie. Uiteindelijk sta zowel ik als Baron winst op de 15/30 en ik sta zelfs plus met gokken. Geen schokkende bedragen, maar het maakt het feest wat Las Vegas al is alleen maar groter.

Aangezien dit postje voor mijn doen tot nu toe wat mager is, heb ik nog wel wat randzaken om over te vertellen. Voor Steve zal ik eens opzoek gaan naar de boxers, ik draag ze zelf ook, maar heb ze nog niet gezien in een winkel. We gaan zeker nog een keer de shops af, dus ik zal er op letten. Wat meer poker gerelateerd is het wel leuk om te vermelden dat we gisteren in de pokerpit zaten en daar wat leuke spelersnamen werden omgeroepen.. Mr David Sklansky for 100/200 Limit Hold’em, Mr Devilfish for 25/50 No Limit Hold’Em, deze tafels staan in de High Limit Area, je kan ze wel zien, maar je kan ze niet zo makkelijk railen als de andere tafels.

Vorig jaar heb ik elke bekende pokerende amerikaan hier gezien (+ veel Nederlanders). Toen vielen de EPT’s anders, dus waren hier echt veel mensen voor de pre-events van de WPT main event die nu bezig zijn. Deze mensen zullen nu waarschijnlijk allemaal wel in Monaco zitten en dat is best jammer, want het is toch leuk om al die bekende gezichten te zien. Ze zullen zodra ze in Monaco uit het toernooi liggen hier vast heenvliegen, maar ik ga maandag helaas alweer weg.

Zometeen ga ik eindelijk eens een goeie steak halen en vanavond waarschijnlijk eens lekker gokken. Vanaf donderdag t/m zondag is het altijd druk in de casino’s en vooral in de Bellagio is er dan zoveel vrouwelijk schoon, dat ik hier ook eens lekker van wil genieten. Ik ga heerlijk op me BlackJack stoel zitten (liefst met mooie dames aan tafel) en ga lekker genieten van het uitzicht. De voorgaande jaren was ik hier met meer vrienden en stond uitgaan hoog op de agenda. Baron is nog net niet getrouwt en niet zo van de clubs, dus ik moet het dit jaar met wat minder uitgaan doen, maar beetje pokeren vinden we helemaal niet erg natuurlijk. Morgen komen wel twee bekenden van mij naar Las Vegas, het zijn twee dames (tweeling) en deze dames zijn nogal van het stappen. Hun broertje wordt zaterdag 21, dus ik verwacht wel dat we dit behoorlijk gaan vieren. Toch nog een avondje op stap, al moet ik dit nog wel even kortsluiten.

Voor wie zich afvraagt hoe het uitgaan hier is? Ik vind het echt helemaal geweldig. Hier zitten echt de mooiste clubs die ik ooit gezien heb (al wil ik dit jaar voor de vergelijking naar Ibiza) en het enige verschil is dat ze hier in de mainzaal altijd R&B draaien. Vaak is er wel nog een kleinere ruimte voor wat Dance, maar dit is niet zoals wij dat in Nederland kennen. 2 jaar terug zat ik hier met 5 vrienden en we zijn het er alle vijf over eens, dat hier de beste kwaliteit aan vrouwelijk schoon rondloopt. De vrouwen zijn allemaal in gala en hoge hakken en als de mannen aan het gokken zijn in de vooravond, dan zijn de vrouwen 4 uur bezig om zich op hun mooist te maken. Goeie zaak zeg ik als single gozer.

Stappen is natuurlijk vanaf 21 en binnenkomen als man zonder vrouwelijk gezelschap is soms nog wel eens lastig. Hier zijn wat trucjes op te bedenken en de makkelijkste is om gewoon een tafel te reserveren. Dit gaat je wel echter 400 dollar kosten, want met die tafel moet je als soort symbool een fles drank kopen (zoals dat wel vaker gebruikelijk is in clubs), naast die 400 dollar moet je nog tippen en dan hebben we het niet over een paar dollars (15%+ is gebruikelijk als je een tafel hebt). Nu kan je ook niet 1 fles drank bestellen voor 10 man, meestal is dit voor maximaal 4, daarna zal je gewoon een tweede fles drank moeten kopen vooraf. Dit heb ik vorig jaar 1 keer gedaan om makkelijk de TAO binnen te komen en of je het waard vind verschilt een beetje per persoon. Indien je geen tafel reserveert, kom je als groep jongens vaak niet voor half 2 binnen, betaal je sowieso 40 dollar entree en moet je dan nog drank kopen. 4*40 = 160 dollar + drank.. goed je begrijpt dat dat ook niet goedkoop gaat zijn. Voor de duidelijkheid, drank is gratis in las Vegas als je gokt, maar als je uitgaat is dit behoorlijk prijzig. Zo betaal ik voor mijn Wodka Redbull in een club 12 tot 16 dollar. Daar drink ik er wel 8 van op een avond, tel dat op bij je entree en die 400 dollar (exclusief tip) voor een tafel is eigenlijk zo terugverdient, al moet je ook niet vergeten dat je wel meer drinkt dan die ene fles drank met 4 man.

Naast een tafel reserveren heb je front line passes, als het druk is hebben ze daar echter schijt aan en ze zijn vaak geldig tot 12 uur. Op straat verkopen ze vaak deze dingen, maar als je in een beetje hotel zit, kan je deze gewoon aan de concierge vragen. Indien je dus geen extra geld wilt betalen, probeer deze dingen gratis te krijgen en laat je niet naaien door zo’n straatverkoper.

De derde mogelijkheid is wat duister, maar daar hebben we wel vaak gebruik van gemaakt. Elke avond, heeft hier ze eigen club. Zo was het voorheen (Geen idee of dat nu nog zo is) hip om op Dinsdag en Zaterdag naar de Pure te gaan, Donderdag was het de TAO en Woensdag de Tangerine. De rijen voor de deur zijn immens, dit doen de clubs alleen al om ervoor te zorgen alsof het lijkt dat het binnen de best party ever is, al moet ik vaak zeggen dat ze daar niet compleet naast zitten.. Je staat dus met een man of 500 voor een lint en alle mensen met een tafel reservering, gastenlijst of vrouwelijk schoon (ook niet altijd) lopen langs je en worden binnengelaten. Wat je kan doen is vervolgens even een uitsmijter naar je toe roepen die achter het lint staat. Vervolgens fluister je in ze oor dat je naar binnen wilt en dat je daarvoor wel wat over hebt. De toegang is 40 dollar voor een club, wat wij dan meestal deden is zo’n 75 dollar de man betalen. Vervolgens zeg je dus tegen hem, can you get us in, for 300 dollars en hij zal in de meeste gevallen ja zeggen. Hij doet dan net alsof je op de gastenlijst staat, je betaald geen entree en voila, voor 35 dollar hoef jij niet in de rij te wachten en je staat op de drukste avond in the place to be. Dit doen gigantisch veel mensen, dus kijk gewoon goed om je heen en kijk het truucje af!

Het is ook best mogelijk dat je zo naar binnenloopt, omdat op sommige avonden, sommige clubs gewoon minder druk zijn en dan zijn ze natuurlijk blij met elke klant. Dit is een prima alternatief als je niet de hoofdprijst wilt betalen, dus ga nou niet als er geen rij is even met de uitsmijter onderhandelen, maar probeer een beetje rond te vragen aan leeftijdsgenoten welke club hot is op welke avond, want dat zal best per jaar verschillen. En er zijn genoeg clubs, dus als je gratis een kijkje wilt nemen, kan je het ook best bij 2/3 proberen. Bij deze dus wat door mij opgedane kennis van het clubcircuit hier in Las Vegas. Tot nu toe is elke club mij prima bevallen, dus de TAO, Pure of Tryst raad ik je sowieso aan!

Me steak wacht, ik ga even goed nadenken over wat ik morgenmiddag ga doen. Zo heb ik vandaag weer geen deepstack gespeeld, wil ik morgen die 2000 dollar spelen, maar twijfel ik hier toch wel zwaar over, omdat cashgamen eigenlijk wel lekker gaat en best leuk is… Dikke twijfels, maar ik mag er nog een nachtje over slapen!

Greetz
Tzen

 Posted by at 2:03 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.