Apr 102008
 

Nice Swings! Dat is een mooie titel wat gisteren omschrijft. De dag begint met wat shoppen, zoals iedereen weet staat die dollar bagger, dus koop je gewoon ziek aan amerikaanse spullen en je lacht je rot om die prijzen. 68 dollar voor een Levi Jeans, doe mij er maar 3 mevrouw. Om 2 uur komen we aan in de pokerpit, we mogen weer aanschuiven aan een nieuwe tafel en zodien komen we weer met elkaar aan tafel. De tafel is voor het eerst goed te noemen. Met een goeie tafel bedoel ik niet 10 man die kan kaarten, maar gewoon meerdere goeie spelers, zodat je een lekkere mix heb van aggresieve mensen en tight spelers. Misschien verdien je er lange termijn wat minder aan, maar het speelt wel leuker dan een tafel vol oude rotten die eigenlijk komen voor het bakkie koffie en het flirten met de cocktail waitresses.

Voor Baron zitten 2 internetpro’s. Jong, kopen zich in voor een berg en je ziet al aan hun houding dat ze de zaak even willen oprollen. Dat is leuk om naar te kijken en is ook leuk om je read skills een beetje te testen. De eerste 2 potten verliezen ze aan andere mensen alvorens Baron ze lekker begint te 3-betten. Dit werkt prima en ik vermaak me kostelijk. Vervolgens trek ik een straatje met 67s tegen 1 van deze gasten en daarna verlies ik een pot tegen ze. Ze vertrekken vervolgens met een beetje verlies van tafel en gaan naar de 2/5 & 5/10NL. Ik heb in de eerste 2 orbits 3 handjes gespeeld, waarvan 2 keer gewonnen met een straat en 1 keer verloren van een van die internetpro’s.

Dan begint de lijdensweg. Als ik mijn Internethandselectie zou spelen, had ik 2 handen gespeeld. Nu kan je live wat meer spelen, maar als ik in 3,5 uur spelen in totaal 7 handjes gespeeld heb is het veel. Laat ik nou ook al die 7 handen verliezen en ik zit te balen als een stekker. Ik mag J9s een keer spelen, river 2 pair, maar die was niet genoeg. Op 1 AKo na die ik ook verlies, is mijn beste kaart K10o of Q10s, net wat je beter vind… Ik ben aan de tighte kant, maar dit slaat alles. Voor me zit een man die valt onder de oudjes, maar zeker wel kan kaarten. Elke gelimpte pot raised hij, dus al wil ik een keer any suited spelen, dan kan ik dit nog niet doen. Met wachten verlies je weinig, maar door die 7 handen te verliezen, blinds te betalen, verlies ik toch 880 dollar. 2 dingen gaan er fout eigenlijk. 1 hand raise ik voor het eerst in 1,5 uur met Q6s om te stelen, krijg een caller en op een flop van 444 probeer ik iemand met een pair te overtuigen dat ik het heb… Het was niet een totaal bezopen actie, maar wel onodig en is misschien een lichte tilt, al heb ik verder geen onnodige hand gespeeld. De andere fout is dat ik gewoon van tafel had moeten gaan. NIet omdat ik die gasten niet kon beaten, maar doordat je image zo fucked is, dat je maar beter “opnieuw” kan beginnen. Toch heb ik van de 7 handen 3 handen geraised en kreeg ik totaal geen respect voor het feit dat ik niks hebben kunnen raisen, dus of ze echt opletten… Denk het niet.

Ik heb een stuk betere spelers gezien, maar het viel allemaal wel mee. Zoals Baron al poste, verging het hem super aan de tafel en veegde hij even de pan met ze aan door 1800 dollar te winnen. Wat ik niet kreeg, kreeg hij dus nog even erbij. Aangezien ik al 11 jaar met deze beste kerel kaart weet ik altijd exact wat hij speelt. Ik zie zulke kleine dingen in zijn houding, waardoor ik weet of hij het heeft of niet. Nu kan je roepen dat hij tells afgeeft, misschien dat dikke profs dit net zoals mij kunnen zien, maar aan de pokertafel trappen mensen er altijd in. Een zucht, een hapering, echt heel klein, maar ik weet ze 100% veilloos te vertalen naar zijn kaarten. Hij maakt dan ook heerlijke flushjes met Q5s UTG te raisen, heerlijk om naar te kijken en altijd goed voor wat tiltende mensen aan tafel. Baron ze stijl is semi-loose en erg aggresief als het loopt dan loopt het… Niet alleen omdat hij met van alles kan spelen en winnen, maar vooral omdat mensen hem vervolgens als halve maniac zien, terwijl hij toch behoorlijk goed weet wat hij doet. Hij krijgt dan zoals gisterenmiddag alles lekker afbetaald en het harde werken loont weer.

Ik vertrek met een redelijk kutgevoel naar mijn kamer, iets van 2 uur voordat Baron ermee stopte. Ik ben even gaan liggen en als ik wakker wordt, kan ik alleen maar denken aan de volgende sessie. Deze keer graag wel kaarten. Voor de tweede keer deze vakantie gaan we fatsoenlijk uit eten, weer naar de japanner, zodat we goed uit ons muiltje ruiken. De avondsessie begint vervolgens rond 22:00, weer met een nieuwe tafel. Dit is echter een must move tafel, wat betekend dat als een andere 15/30 tafel een open spot krijgt, deze aangevuld wordt met mensen van deze must-move tafel. Zo speel je dus op een must-move tafel vaak 6/7/8/9 handed, behalve als er weer een nieuwe wachtlijst komt, waardoor alle 4 de tafels gewoon gevuld zijn. Nog voor ik een hand gedeelt kreeg, verplaats ik van tafel en daar staat mij een heerlijke avond te wachten.

Ik krijg lekkere suited handjes. QJs,JTs,98s en kan deze allemaal spelen omdat er voor mij meestal gefold of gelimpt wordt. Zo wordt de pot wel eens na mij geraised, maar meestal met 3/4 man in de pot, ideaal voor deze handen dus. Ik win wat, verlies wat, maar zit vooral lekker te spelen. Een chinees vrouwtje speelt lekker loose en ik speel veel potten met haar. Ik win het grootste deel van deze potten, maar ze maakt wel 0.00 foute beslissing, we lachen wat na elkaar want dit is gewoon leuk spelen. Ze krijgt wat zure beats van andere mensen om haar oren, maar ze blijft rustig zitten, lacht en gaat verder. Samen met de gozer van een dag ervoor, is dit de tweede persoon die naar mijn idee echt super goed kan kaarten. Ze reseat zodat ze direct naast me zit, of dit heel handig was gezien het verloop tot dan toe weet ik niet, maar ze krijgt wel positie op 2 donkies, waar anders ik direct positie op had. Twee keer raised ze me blinds en ik 3-bet AKs en 99 maar weet vervolgens de meest verschrikkelijke flops te krijgen. Verlies het minimale en al win je geen potten, het zijn leuke handjes om te spelen, vooral omdat we beide niet piepen over verloren handen.

Vervolgens breekt onze game, heb ik 300 plus gestaan en 200 min en sta ik volgens mij quite. We mogen aanschuiven aan een andere game en daar gaat het vrouwtje weer aan de overkant zitten. Rechts naast haar zit een kerel uit Canada die ook kan kaarten en redelijk wat potten speelt en met ze 3-en maken we er een leuk festijn van. Waar ik mee win weet ik niet meer, want ik heb gigantisch veel handen kunnen spelen daar, maar het liep als een trein. Veel potten met het vrouwtje en haar buurman gespeeld, maar ook met de andere visjes, die door ons 3-en gewoon helemaal doodgeraised werden. Elke gelimpte pot werd wel door 1 van ons geraised en ik bleef maar winnen met suited handjes. Lang niet altijd flushes, maar lekker draws reraisen of gewoon een straatje hitten. De hele avond heb ik maar 1 premium gehad, KK deze hand won ik ook gelukkig en zo heb ik gewoon een topavondje gedraaid. Resultaat was 970 plus en tja, sick swings op de live limit tafel gezien de middagsessie.

De nieuwe dag is inmiddels weer begonnen, de dagplanning is nog niet helemaal helder. Ik heb zin in wat zon, zin in poker maar zowel de cashgame als het 300 Deepstack Toernooi, what to do? Ik denk er nog even over na en geef wel weer een update na de volgende sessie. Heb ook nog wel wat informatie over randzaken in Las Vegas die ik wil posten en het weekend komt eraan en dat is gekkenhuis hier, dus misschien ook nog wel wat andere verhalen naast het pokeren 

Greetz
Tzen

 Posted by at 1:59 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.