Apr 092008
 

Argh,

ik tik mijn stukken bijna altijd eerst in notepad, maar dit keer niet. Druk op backspace en was blijkbaar me focus op de textbox kwijt en moet dus opnieuw beginnen. Als ik iets klote vind is dat het wel, maar het weer is vandaag iets minder, vroeg bij het zwembad liggen hoeft dus niet.

Gisteren begon de dag weer goed, even 3 uurtjes bij het zwembad liggen en op naar de pokerpit. Met mij en Baron op de lijst erbij kon er precies een nieuwe (3de) tafel geopend worden. Meestal zitten we liever niet bij elkaar aan tafel, om gezeik te voorkomen, maar we hadden beide ook geen zin om te gaan wachten. We beginnen 10-handed en de stoelendans begint weer zoals ik gisteren ook al vertelde. Een tweetal mensen gaan al na 10min spelen weg, sommige met hun stack, andere gaan op sit-out. 1 vrouwtje krijgt vandaag een speciale vermelding, het eerste uur reseat ze zo’n 5 keer?? Waarop ze vervolgens voor BaronSengir komt te zitten. Ze had al een aantal handen op de river verloren en aangezien ze een ervaren pokerdealster is, weet ze hier natuurlijk absoluut niet mee om te gaan… BaronSengir besluit vervolgens om elke hand die zij raised, lekker te 3-betten. Nu klinkt dat niet zo schokkend, maar als je bedenkt dat de meeste 3-bets hier alleen gedaan worden met AA en KK en dit dus niet veel gebeurd, is het best komisch. Baron weet haar dan ook op een lekkere tilt te krijgen en ik kan alleen maar lachen… Ze reseat nog zo’n 3 keer in deze sessie en van die 7 keer in totaal heeft ze 3 keer dezelfde seat gehad. Ik ben van mening dat seat selection nog belangrijker is dan tafel selectie, maar dit is gewoon een persoon op tilt en heeft niets met seat selection te maken.

De sessie begint voor mij wel aardig en ik sta 250 up binnen het uur. Vervolgens wordt de game al 6-handed en aangezien Baron hier 1 van is vind ik dit niet echt relaxed. Ik besluit nog 1 orbit te spelen en we krijgen discount op de rake (max 2 ipv 4 dollar rake). Ik besluit hier nog maar 2 orbits aan vast te plakken want de line-up is simpel. Ik, Toerist, chinese tilt Dealster, Baron, Toerist en onze fake phil Ivey die de dag ervoor na 3 handen van mijn tafel liep. Er komen weer wat mensen bij en zo gaan we langzaam weer 10-handed verder.

In deze sessie krijg ik echt bar weinig handen, maar ik zal de enige 2 intressante even bespreken. Ik zit in de BB met Kh5h en onze tilt dealster raised uit MP, ik call en de flop komt A52 (2 ruiten). Ik check, zij bet en ik call. De turn komt hier ruiten 8, ik check, zij checked terwijl ze naar mij kijkt en ik trek een pijnlijk gezicht, zoals ik zou doen als ik baal dat ik haar niet kan checkraisen. De turn komt nog een ruiten en ik insta-bet hier, na 1,5min nadenken fold ze met 95% zekerheid de betere hand en denk ik eraan om te showen om haar nog even verder te laten stomen, maar doe dit toch maar niet. De hand is een ideale spot om te bluffen voor mij, maar toch vond ik dit een leuke hand om vooral tegen haar te spelen.

Bijna aan het einde van de sessie krijg ik QJs UTG en deze raise ik, ik krijg een caller uit MP (Toerist) en de flop komt 952 (2 ruiten). Ik bet, hij raised ik call. Op de turn krijg ik mijn flush d.m.v. een ruiten 7, ik check hij bet en ik besluit hier om te callen. Dit doe ik omdat ik denk dat op dit board checkraisen op de turn zo schreeuwt om een flush, hij hier niet echt een super sterke holding zal hebben (waarschijnlijk een magere hit) en ik me klant niet wil verliezen. De turn checkraise betaald hij misschien nog (lang niet altijd), maar me riverbet zal hij vaak folden en zo win ik meer met een checkraise op de river, die mensen hier 90% van de keer wel zullen betalen. Mijn idee is om alsnog uit te betten bij een A of K op de river komt, omdat dit duidelijk scare cards voor hem zijn met mijn UTG raise, verder wil ik hier de river checkraisen. De river komt een 4, waar ik in mijn range natuurlijk geen klote aan heb, dus ik check.. En hij checked… Bah, gemiste bets. Result oriented had ik hier lekker moeten checkraisen op de turn, maar mijn gedachtegang vond ik ook niet heel verkeerd. Baron zou hier 100% van de keren checkraisen op de turn, maar hij heeft een veel meer aggro image, dus zal op meer dan alleen de flush gezet worden. Ik ga er nog even over nadenken, maar met dit board vond ik de gekozen line niet heel verkeerd, maar misschien is hij iets meer voor op het internet en niet echt geschikt voor Live Play.

De sessie eindigt na iets meer dan 3 uur in de min. Zowel voor mij als Baron zo’n 250 Dollar. Ik baal hiervan want ik heb gewoon geen kaart gehad en de tegenstanders waren niet echt geweldig, maar met zo’n 30/35 handen in het uur heb je zo’n kleine sample dat je niet echt kan zeggen of je het heel goed of slecht doet, op het internet draai ik in 3 uur zo’n 1800 handen en zelfs dat zegt meestal niets.

De reden dat we stopten is omdat we nog even wilde eten, uitbuiken en op naar de Venetian Deepstack 300+40 Dollar. Op het gezicht een mooi toernooi met toch redelijk wat centjes te verdienen. Vanaf 126 man worden 18 man uitbetaald en we krijgen uiteindelijk een veld van 132 man. De winnaar krijgt net geen 12.000 en het is geen mega deepstack, maar met blind lvl’s van 40min en een startstack van 6000 is dit toch wel redelijk rustig spelen. Niet zo goed als de toernooien die momenteel in de Bellagio gehouden worden (45min blinds en 10K beginstack), maar voor een goedkopere buy-in een redelijk goeie deal. Er zitten twee personen aan tafel die elke pot in het begin raisen naar 150 en na 1,5 orbit krijg ik QQ. 1 van de LAG spelers raised UTG naar 125, 1 caller en ik raise hier naar 450. De flop komt T hoog rainbow, check check en ik bet 750 in een pot van 1400, 2 callers.. hmm. De turn komt weer een laag kaartje en het gaat check/check…. Ik denk hier aan een check, want de flop komt een beetje zonder draws en waar callen ze hier mijn bet dan mee? Toch bet ik 1200 en krijg weer 2 callers. De river komt opnieuw een laag kaartje, wel de derde shoppen en de actie gaat check, bet 2000…. Jikes.. De man moet hier dus een runner runner flush gehit hebben of besluiten dat hier ze 2pair, trips of whatever niet gecheckedraised gaan worden, maar ik maar de bet moet betalen. Met een veel te magere QQ besluit ik voor mezelf te callen, omdat de river kaart een redelijk goeie blufkaart was en de pot vrij groot, het was dus zeker de moeite… Maar goed, wat beat ik hier? Eigenlijk alleen een bluf, verschrikkelijk slecht gespeeld van mijzelf en ik sta op 1200 punten nog voor de eerste 20min voorbij zijn.

Vervolgens worden mijn kaarten niet veel beter dan tijdens mijn limit sessie van ‘s middags. Elke beetje hand weet ik all-in te krijgen en ik dubbel wat en lever weer wat blinds in. 4K is de max die ik bereik en dat is dus niet eens beginstack. Met nog 54 man over en bijna geen hand gespeeld raised iemand in de cut-off naar 1200, ik push hem all-in voor 2800 met AKs en hij baalt maar called met 78s. Hier kan ik moeilijk wat over zeggen natuurlijk en eigenlijk alleen maar blij zijn dat ik een kans voor een dubbel krijg, die komt niet want hij vangt trips 7’s en het is einde toernooi. Baronsengir weet het tot plek 36 te schoppen door met 83o de blinds te jatten en een call te krijgen van AJ in de BB, tja, met een stack van 12.0000 en blinds/antes van totaal 2500, waren die chippies best welkom geweest, maar de hand is natuurlijk geen toppertje 

Ik had hier zeker beter moeten spelen, had wat meer kansen gehad met wat meer stack en ga vandaag of morgen zeker weer meespelen (liefst elke dag). De blind lvl’s zijn mooi, het veld van 125+ man maakt een lekkere pot en alleen de begintijd is wat rot. 18:00, dat betekend dat fatsoenlijk avondeten er niet in zit, sailant detail is dat ik in de 5 dagen vakantie tot nu toe, maar 1 keer aan avondeten toegekomen ben, voor de rest laat het ritme dit niet toe, want we slapen en zijn wakker op de gekste tijden (I love vegas).

Ik ben alweer goed opweg naar een paar a’4tjes en zal nog wat randinformatie in me postje proppen. Als eerste de kamerprijzen van de Bellagio. Deze kan je vinden op www.bellagio.com en boeken via omwegen gaat je niks opleveren, maar iets anders wel. Bellen met de pokerroom (sry nr niet bij de hand) en vragen om een kamer met pokerrate. Deze verschillen redelijk (80 tot wel 150 dollar per nacht in het weekend) in prijs en zijn exact dezelfde kamers als de normale kamers die je direct boekt. Wat je vervolgens moet doen is 6 uur pokeren per dag, per kamer. Ben je dus met 2 personen dan is dit 3 uur de man, ik heb vaak genoeg op dit soort kamers met 4 man geslapen… maar goed, ieder voor zich. De limiet die je speelt is totaal niet van belang, maar belangrijk om te vermelden is dat de laagste games in de Bellagio Pokerpit 4/8 Limit en 2/5 NL zijn. Pokerrate is een vast aantal kamers wat gereserveerd is en op=op. Nu zijn pokerspelers lui en dus hoef je niet supersnel te zijn, maar met een WSOP b.v. zou ik beter maar optijd boeken. De kamerprijs is met pokerrate 159 dollar gedurende de week en 229 dollar in het weekend. Voor een vijf sterren hotel, echt in het midden van de strip, met de mooiste vrouwen in heel Las Vegas naar mijn idee een koopje. Ik slaap dit jaar met ze 2’en, reken nog even om naar euro’s en ik zeg dat je niet beter kan zitten dan dit. Het allermooiste is dat bij inchecken wij beide stomverbaasd waren, we hoeven onze uren niet te klokken, het zat wel goed. Als we dus willen hoeven we helemaal niet te pokeren, maar dit is misschien een uitzondering of we krijgen nog een badbeat aan het einde van de vakantie (al zal ik hier niet mee akkoord gaan, want ik heb het expliciet 2 keer gevraagd). In andere hotels bieden ze ook pokerrate aan, liggen de hotelkamerprijzen zeker lager (goed het verschil met pokerrate is dan ook minder) en bieden ze b.v. 1/2 NL aan. Vast ook geen slechte deal is de Venetian (ook duur, maar wel 1/2NL), MGM & Luxor (iets minder duur) helemaal geen slecht idee om te gaan zitten. Voor je eerste keer Las Vegas vind ik wel dat je overal naar toe moet gaan, maar zeker voor een tweede trip zou ik 100% zeker voor jouw favo hotel met pokerrate gaan.

Dan nog wat randzaken en natuurlijk ook steve’s vraag. Ik koop mij hier in voor 20BB, dus op de 15/30 leg ik 600 neer (en vul aan onder de 400). De toeristen leggen meestal 400 neer en zo kom ik op mijn volgende onderwerp.

Type spelers: Dit heb ik door mijn posts heen al een beetje verwerkt, maar bij deze nog wat informatie. Er komen zeker in de Bellagio pokerroom zeer veel regulars, deze kan je onderverdelen in 3 type’s:
1) De oudjes (55+). Deze mensen zitten om hun tijd te dooien, spelen waarschijnlijk al 54 jaar poker, maar dit betekend niet dat deze mensen goed zijn, ze zijn wel allemaal Tight. In een Live game met 30/35 handen het uur ga je dus niet veel van ze kunnen winnen. Meestal zeker 3 per tafel.
2) De semi-pro’s. Deze mensen vermaak ik me kostelijk aan. Onze Fake Phil Ivey en de chineze pokerdealster vallen hier zeker onder. Deze mensen beaten de game volgens eigen zeggen, nu zegt dit meer over de tegenstanders dan over hunzelf. Als je al jaren pokert (en zelfs dealt) en je kan nog steeds geen suck-outs handlen maar vooral tot in de treuren benadrukken dat ze verliezen omdat mensen chasen, maar zij dit niet doen en dus nooit geluk hebben, goed dan snap je het spelletje gewoon nog niet. Je mag best is balen van een riverkaart, maar in een Limitgame is drawen naar straatjes en flushes gewoon 75% van de handen. Als je hier niet tegenkan en roept dat je liever hebt dat mensen dit niet doen, dan heb je geen idee waar je winst vandaan komt en kan je misschien redelijk spelen, maar je bent er nog lang niet.
3) De pro’s. Deze mensen snappen het spelletje, zeiken niet, grinden met een i-pod op en zie ik zelden. Ik heb tot nu toe 1 speler gezien die ik erg goed vond (gisteren aan onze tafel), maar verder zullen deze mensen vast op de hogere tafels zitten. Ze zijn er dus vast, maar zeker op 15/30 hoef je niet bang te zijn om omringt te worden door goeie live grinders.

Verder hebben we vervolgens nog de toerist en de actionjunk. De toerist zie je vrij veel, spelen gewoon wat meer handen dan normaal en weten niet echt indrukwekkend te pokeren en de actionjunk speelt elke hand en kan een calling station of echt een maniac zijn, de calling station heb ik al gezien op de 15/30, de maniac helaas nog niet. Deze heb ik vorig jaar wel op de 8/16 vaak genoeg gezien.

Om vervolgens te spotten wie wat is heb je maar 5min nodig. De oudjes zijn oud, de semi-pro’s kennen iedereen en klagen veel en de pro’s zeggen niks en grinden lekker verder. De toerist herken je aan het inkopen van onder de 20BB + speelstyle en een maniac zal iedereen herkennen.

Goed, ik heb veels te veel in de pen zitten, maar wil het toch allemaal vermelden, dus een erg lange post, maar ik was weer redelijk vlot wakker en er is teveel wind voor het zwembad, dus misschien even shoppen en vanmiddag zeker weer een sessie op de 15/30 misschien weer gevolgd door een Venetian DeepStack.

Greetz
Tzen

 Posted by at 1:58 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.