Apr 082008
 

Halverwege de dag en een pokersessie gedraaid, dus tijd voor een update. De dag begon met wat zon, het is echt super weer nu hier, dus beetje uitgerust aan de pokertafel aanschuiven klinkt niet verkeerd. Rond 1 uur kwam ik aan in de pokerpit en voor de 8/16 stond er een rij van 8 man er zou eventueel zo een tafel opengaan, maar er stonden maar 4 man in de rij voor de 15/30. Laten we het dan toch maar proberen.

I.p.v. een tafel joinen, werd al gauw een nieuwe tafel geopend (op maandag om 1 uur, de 4de tafel 15/30) en daar schoof ik bij aan. Een 2tal oudjes (die zie je veel hier), wat vakantiegangers en wat semi-pro’s. Laat ik nu maar even de gemiddelde amerikaan gaan afzeiken in deze post, want dat moet ook in een verslag… En het is gewoon de realiteit van het Live Poker in Las Vegas.

Een klein verslag van hoe het verloopt aan een tafel: Je begint met 10 man aan een tafel, waar na 2 min de eerste persoon wegloopt. Waar deze persoon heen gaat weet niemand, er wordt nooit wat gezegd, maar so be it. Goed, de eerste 4 handen worden gedeeld en ik win 2 van de 4 handen. Twee semi-pro’s (althans zo doen ze zich voor), beginnen meteen te zuchten (het waren niet eens suckouts) en tja… Dit kan niet aan hun liggen. 1 van de 2 gaat maar even een rondje lopen (Misschien goed voor hem, tiltcontrol) en de andere vraagt een table change aan. Okay, we zitten dus inmiddels nog voor het einde van de eerste orbit 8 handed en even later is de table change geregeld en zitten we nog 7 handed.

Mensen komen terug, lopen weg en we zijn zo’n twee orbits verder een een vrouwtje loopt van tafel. Ze staat zo’n 250 dollar up en ze laat haar fiches liggen. Ze staat aan de zijkant van de pokerpit en komt vervolgens 4/5 keer teruglopen naar de tafel, kijkt wat rond en gaat weer aan de zijkant staan…. Na echt een uur komt ze terug, pakt haar chips een gaat ervandoor… Tafel selectie? Ik weet het niet, maar ik vind dit gewoon slechte manieren en het is wel typisch hier. Dit gebeurde vorig jaar ook al veel en tijdens deze sessie heb ik bijna geen 10handed orbit gespeeld. Het belangrijkste is om te weten dat je hier gewoon niks aan gaat doen, want de klant mag bijna alles, dus al kan het soms verschrikkelijk irritant zijn, bereid je er op voor en ga er gewoon in mee.

De sessie begon goed voor mij, met een geflopte flush een normale TPTK en nog wat c-bets om een potje op te pakken. Zo’n 350 up in no-time en een sessie goed beginnen is altijd wel fijn. Vervolgens krijg ik JJ UTG, deze raise ik, iedereen fold en een de Semi-Pro TiltMonkey called in de SB. Deze speler is de #1 van de wereld, als ie afbetaald trekt hij altijd een gezicht dat hij had moeten winnen, maar het ze dag niet is en zo called hij ook in de SB. Ze kaarten schuift hij altijd al naar de lijn toe, alsof je maar 1 bet hoeft te doen voordat ie fold… Ach ja, wat hij wilt.

De flop komt QQ2 (2 klavers). Hij checked, Ik bet, hij called. Turn een 10 (Klavers), Check/Bet/Call weer en de river is een A. Alles ligt nu wel zo’n beetje tegen me en hij checked en hier bet ik weer, wel met het idee dat als hij voor een river checkraise zou gaan, ik zou folden, maar hier maak ik niet echt een valuebet. In deze game wordt heel veel downgecalled met pocket 77 tot JJ, ook als er overcards liggen, maar hier had ik gewoon check/check moeten spelen. Hij laat vervolgens KK (geen klaver) zien, laat ik zeggen dat ik met zijn hand de Turn toch wel geraised had, maar so be it en de river niet best gespeeld.

Ik krijg even later in EP AA en krijg deze met 3 andere naar de flop, KQ op de flop, iemand frontbet, ik raise en een coldcaller + de frontbetter gaan mee naar de Turn. Een blank, ik bet en 2 man callen en de river is een 9. Ik bet, wordt geraised en zoals verwacht is de up/down complete. Geen ramp, deze man zelf had al 8 outs, plus de andere persoon die vast ze K of Q gehit had en nog 2 pair op me had kunnen riveren.

Even later krijg ik weer AA, weer 3 man mee en de flop komt QJx. Dezelfde persoon als hierboven frontbet, ik raise, de rest fold en hij 3-bet hier. Dit ruikt wel naar 2 pair, op de turn komt vervolgens een T, dit is niet een hele slechte kaart voor mij en ik krijg hier best veel outs. Je mag iemand niet op exact 1 hand zitten, maar tegen QJ heb ik hier 4 outs voor een straat, 2 outs voor trips en 6 outs voor een hogere 2 pair. Mijn 12 outer hit ik dan ook op de river d.m.v. een T en me tegenstander gaat maar weer een rondje lopen, hij had idd QJ. Na 3 uur pokeren krijg ik erge honger, ben ik 200 plus en vind ik het wel even best. Het niveau is nog steeds niet superhoog, mensen zijn iets aggresiever preflop (er wordt wel ge-3bet, maar nogsteeds niet veel), maar ze valuebetten gewoon veels te weinig, hierdoor kan je goedkoop handen naar showdown brengen en door zelf wel te valuebetten win je meer dan je verliest, eigelijk heel basic poker.

Mijn maat was ook aan de 15/30 gaan zitten (andere tafel) en was 280 up, mooi midagje poker en maar even wat eten halen. Vervolgens langs de Venetian, want ik las in Cardplayer dat ze daar tot 25 April een 300+40 deepstack houden om 18:00. Hier wil ik zeker aan mee gaan doen, aangezien deepstack mijn voorkeur heeft, ik 300 dollar echt een te behappen buy-in vind en dit mooi als voorbereiden kan gelden voor de 2000 dollar die ik eventueel vrijdag ga spelen. Om 17:45 kwamen we daar aan en ik was zo stom om me paspoort niet mee te nemen(in de bellagio nooit nodig), dus kon helaas niet meedoen. Vandaag was het erg rustig zei de pitboss en er waren zeker een man of 65 die meededen. Zeker dat ik morgen dit toernooitje ga snuiten en wie weet wel vaker deze week. Het is misschien ook wel beter om 4 keer dit toernooi te spelen i.p.v. in 1 keer 2000 dollar neer te leggen, dus ik twijfel een beetje wat ik vrijdag doe, maar mocht ik een keertje cashen, dan leg ik natuurlijk zeker die 2000 dollar neer voor aankomende vrijdag.

Goed, lang verhaal weer, het is pas vroeg in de avond, dus vanavond misschien wat meer poker nog, anders wordt het toch gokken (net ook even craps nog gespeeld). Morgen sowieso de dag beginnen met zon, dan cashgamen en om 18:00 dus naar de Venetian.

Greetz
Tzen

 Posted by at 1:55 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.