Apr 072008
 

Zo,

eerste update vanuit Las Vegas. Vanochtend erg vroeg vetrokken uit Los Angeles zodat we hier al om 10:00 waren. We slapen in de Bellagio en wat is het hier toch heerlijk. Ik voel mij er altijd helemaal thuis en al raad ik iedereen aan elk casino in Las Vegas te bekijken, zelf kom ik bijna nergens anders meer om te pokeren of te gokken.

‘s Middags nog even de auto weggebracht en ik heb eigenlijk geen idee meer hoe laat ik aankwam in de pokerpit. Er was een spot free op de 8/16 Limit en daar ben ik gaan zitten, de bedoeling is om 15/30 te gaan spelen, maar ik had al tijden niet meer live gespeeld, dus even opwarmen.

De eerste sessie verliep prima, maar wat is dit wennen. Ik ben iemand die erg veel geduld heeft, dus live spelen is geen probleem, maar vergeleken met 9 tafels 3/6 Limit op het internet is dit toch een hele grote terugschakeling. Je ziet mogelijkheden, maar je krijgt maar zo weinig kaarten. Het niveau is niet al te best, het is 1 passief zooitje. Ik ben zelf de persoon die het meest ge-3bet heb preflop, meestal raised 1 persoon en callen er een aantal, of iedereen called. Goed, dit betekend dus dat onze lage/medium paartjes slechter worden (zit bijna alleen nog set value in) en onze flushdraws een stuk sterker. De allermooiste redenatie van de mensen aan tafel is het volgende: “Son, I didn’t raise you because you could still outdraw me on the river”. Ook premiums preflop raisen zit volgens de gemiddelde amerikaan geen waarde in… Betten voor value kennen ze gewoon echt totaal niet.

Ik won in het begin een aantal potten en het is duidelijk dat raisen uit eerste positie respect toont. Ik heb eigenlijk altijd een Tight spel en hier ga ik dan ook proberen gebruik van te maken. Net zoals al lange tijd in toernooien gebeurd, wordt UTG zo’n beetje de button. Zoveel handen als op de button ga ik er niet spelen, maar wel een stuk meer handen dan gebruikelijk. Vaak is een bet op de flop al genoeg HU en krijg je veel callers preflop dan moet je natuurlijk wat floppen, dit zal ik dan ook voornamelijk proberen met suited handjes. Dit werkte reldelijk en vervolgens kreeg ik de wat grotere pairs. Helaas liepen deze voor geen meter en gingen mijn KK (2keer), JJ, QQ allemaal de muck in.

Hierna kreeg ik een mooie revival, d.m.v. AA een FH te riveren vs een Flush en hier en daar gewoon de normale potten oppakken. De eerste sessie van 3/5 (Ik zit nu echt na te denken hoe lang ik er nou gezeten heb) uur, zit erop en de winst is 220 Dollar, niet heel verkeerd. Ik heb 1 erg slechte hand gespeeld, 2 keer een mooie play gemaakt die positief uitpakte en het gevoel is best goed.

Vanavond naar Cirque du Soleil (‘O’ Show), misschien daarna nog een sessie, anders morgen nog 1 sessie op de 8/16 en als het gevoel goed zit, richting 15/30. Ik ben altijd lang van stof (sorry), ik wil best als mensen dat leuk vinden wat handen in detail bespreken, maar aangezien de meeste mensen Limit (Geen probleem natuurlijk) niet echt intressant vinden wilde ik hier niet meteen mee beginnen.

In de volgende post zal ik ook wat neerzetten over de toernooien die bezig zijn. Even in het snel, momenteel was er een $3000 toernooi bezig met 180 man. $540.000 in de pot, morgen begint de $5000 dollar en vrijdag hoop ik zelf mee te doen aan de $2000 dollar (Vorig jaar zo’n 600 man). In bobby’s room was actie, maar wie het waren weet ik helaas niet, ik zal morgen wel even een kijkje nemen, er zaten 3/4 man en de actie kan daar behoorlijk oplopen.

Dit is het voor nu, laters meer.
Tzen

 Posted by at 1:54 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.