Jul 072009
 

Gisteren was de grote dag voor Robbertjan. Ontbijtje scoren, richting het Rio en shuffle up & deal!

Er zaten twee slechte spelers aan tafel, waaronder een italiaan van Team Party Poker Italy. Verder een oude man, die zoals verwacht erg tight speelde maar op zich niet slecht en dan nog wat actievere spelers die geen belachelijke dingen deden, maar zeker konden kaarten. De twee man die direct positie op Robbertjan hadden speelde 5/10 t/m 25/50 No Limit cashgames, de gozer rechts van Robbertjan had een van de Scoop toernooien op Pokerstars geshipped. Het kan beter natuurlijk maar ook slechter, dus laten we maar gewoon gaan kaarten.

Na een set achten op een 89x board check/called robbertjan op de flop & turn. Op de river wilde rob wel een actie maken, maar een T kwam. Omdat hij geen zin had in al meteen een grote pot, check/called hij de river ook maar en zijn tegenstander denkt goed te zitten met T9. Even later raised rob middenpositie met AKs, de button en big blind callen en het board komt 332, wel twee van zijn suit. Hij checked en called de bet van de button samen met de BB. De turn is een 6, de big blind bet uit, rob called en de button gooit af. De river is de schoppen voor een flush. De BB bet weer uit en omdat rob nog steeds geen risico wil nemen en zeker niet op een paired board, called rob. De eerste punten zijn binnen en robbertjan kan niet ontevreden zijn over zijn begin, al geeft ie zelf toe wel erg voorzichtig te spelen.

Even later verliest hij redelijk wat punten door met KQ te openen en een 3bet vanuit de blinds te betalen en op 3 straten een bet betaald vs AK. Vervolgens krijgt rob AK, raised de italiaanse donk en de flop komt 8 hoog. Rob bet en de italiaan called makkelijk. De turn is opnieuw een lage kaart en aangezien rob een pair verwacht gaat de turn check/check. De river is een aas en rob overbet de pot, de italiaan zucht en called met KK. We gaan dinerbreaken met 45K stack en drie handen na de dinerbreak is Rob verder dan dat ik ooit gekomen ben 

Compleet kaartdood speelt rob maar 1 hand in het level na de dinerbreak, een 3bet met AK, maar iedereen fold. In het begin van het laatste level wordt de tafel opgebroken en komt Robbertjan op een zware tafel. Een gozer met een stack van zo’n 60.000 opent elke hand en called ook de meeste preflop raises. Al snel vind Robbertjan 99 op de button en wil wel een flopje spelen. De flop komt Kxx en Rob betaald 3 straten af aangezien hij niet verwacht dat zijn tegenstander de K gehit heeft, helaas showed hij AK. Terug naar 18K, zonde maar achteraf is het makkelijk praten natuurlijk.

Dezelfde gozer opent weer naar 1050 en een aziaat pushed voor 17K….. Rob vind KK en called. Zijn tegenstander heeft 99 en Rob dubbeld! Nog geen orbit later opent Robbertjan QQ UTG+1 en dezelfde actieve gozer flatcalled. Op een board van AQ4, gaat het bet/call, turn 5 en weer bet/call. De river is een 3, ik was daar broke gegaan, rob checked en betaald een 7K bet van zijn tegenstander. Doodziek showed hij A2 voor een straat. Er staan nog 35min op de klok en Rob speelt geen enkele hand meer zodat hij gelukkig wel dag 2 haalt met helaas maar 22.200 stack!

Ik heb overmorgen dus weer een hele dag te railen, Robbertjan speelt weer in de Brasilia Room, tafel 244 seat 5. Ik denk niet dat ik de hele dag blijf kijken want ik was kapot na 12 uur staan maar ik ga natuurlijk zeker kijken hoe Robbertjan het gaat doen en ervoor zorgen dat het thuisfront zoveel mogelijk updates krijgt.

Het is nu 11 uur, we hebben even gekeken hoe Lance het helaas net niet gered heeft om in zijn comeback year meteen het geel te pakken en we gaan zo ontbijten en cashgamen in de Bellagio. Natuurlijk weer braaf vroeg naar bed vanavond, want morgen is dag 2. Rob is blij met het halen van dag 2 en zijn stack zal nu een stuk sneller in het midden (moeten) liggen. Geen probleem, een toernooi met zoveel tegenstanders overleef je niet zonder rollercoaster, dus dat gaat hopelijk ook gebeuren!

 Posted by at 2:20 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.