Jul 062009
 

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, de muntjes zijn op en we hebben alleen de foto’s nog…. Ik neem jullie maar even mee naar dag 1C van de World Series of Poker, zonder beeld maar wel van minuut tot minuut 

We worden wakker om 09:00 en tijdens het douchen/aankleden kijken we lekker de finale van Wimbledon. Nadat Federer toch Roddick weet te kloppen gaan we een ontbijtje scoren. Ik had maar weinig trek en er is niet zoveel lekker eten te scoren in de Palms, dus sla over. Om 11:00 hebben we de Pokerstars shuttle naar het Rio en doen we een rondje. De Simple Media crew stond te wachten om Nederlanders te interviewen en even later sta ik tegenover Steffi met een microfoon onder mijn neus. Ik beantwoord de vragen wat knullig, maar wie weet mag ik die nog nasynchroniseren, mochten ze het toch willen gebruiken. Nog even voor het begin naar het toilet en met verdacht weinig zenuwen richting de tafel.

Laat ik eerst maar even de tafel doornemen. Deze info had ik natuurlijk niet vooraf, maar het geeft wat meer duidelijkheid tijdens de regen handjes die hieronder komen te staan, ik ga ze namelijk allemaal vertellen 

Amazon Red, Tafel 122:
Seat1: Aziaat, Solid, Tight en zei vrijwel niets. Weinig muntjes te halen, geen hand met hem kunnen spelen.
Seat2: Amerikaan, Andrew op Pokerstars speelt midstakes 6max No-Limit games als pro. Kon 3betten met handen als K7s, maar zocht die spots wel uit. Niet idioot actief preflop.
Seat3: Amerikaan, top5 op het Full Tilt SNG leaderboard. Gaat na de WSOP instructievideo’s maken voor een trainingsite. Tight aggresive.
Seat4: Ik
Seat5: Aziaat, had al aardig wat events erop zitten. Speelde sinds 2004 Online als Pro, 5/10 en 10/20 NL. Erg loose totdat hij de helft van zijn stack verloor met AA vs een set en even later nog een grote hand zonder show. Vervolgens al stomend speelt hij een hand vrij slecht, dubbeld zo’n beetje door een lucky river en begint weer loose te spelen. Elke pot opent hij als het kan. Is zeker wel goed, behalve toen hij op tilt was (helaas maar kort).
Seat6: Amerikaan. Tight Aggresive, weinig info.
Seat7: Amerikaan. De slechtste speler aan tafel, maar nog steeds Tight Aggresive
Seat8: Zweed, bekende van Zigmund. Online Pro, speelt veel potten tegen seat5 en opent veel.
Seat9: Urindanger, grote Online Full Tilt Pro. Zo’n beetje de beste op de High Stakes. Loose, opent veel.

Goed, op die tafel ben ik #8 van de 9 spelers en op de slechtste speler (wat niet eens een donk was) heb ik niet eens positie. Geen donks, geen preflop limpers, geen mega tight spelende oudjes, geen slechte live pro’s. Niet een hele beste start dus….

Level 1, 50/100 Blinds:
1ste hand van de dag. Ik vind TT UTG+1, ik raise maar maak meteen een fout. I.p.v. 2 chips van 100 en 3 van 25, gooi ik er 2 van 500 in. De kleur is bijna hetzelfde, maar iedereen kijkt me raar aan. Waarschijnlijk dachten ze allemaal aan een level, want ik krijg geen callers. Gelukkig maar!

Hand twee van de dag, 88 UTG. Ik heb nog geen idee hoe de tafel is en limp maar even in. Seat5 raised naar 300. Ik call. Flop TT6, check/check. Turn X, ik check tegenstander maakt kleine bet ik call. River J, ik check tegenstander maakt weer kleine bet en ik call, KK voor mijn tegenstander.

Het vierde handje van de dag, speel ik alweer (dus 3 van de eerste 4 handen zit ik in). Seat6 raised naar 300, ik call 99 in de SB en ook seat5 called vanuit de BB. Flop 982, check/check/check. Turn, bet ik 600, fold fold. Jammer…

Niet veel later krijg ik AKs. Seat3 opent naar 300 UTG, ik flat AKs en Seat5 called. 3way flop van AA3, check/check/check. Turn K, check, ik bet 500, fold fold. Had natuurlijk kunnen hopen op een bet van seat5 of sowieso wachten op de river, maar vanwege mijn actieve begin leek mij dit wel prima.

Seat 2 raised naar 300 op de cut-off, seat 3 called op de button en ik 3bet AA in de SB naar 1300. cut-off called en op een 522 flop bet ik 1600, seat3 called. Turn J, ik bet 2800 hij fold.

Aan mij tafel limpt niemand en worden er veel flops gespeeld en ook redelijk wat ge3bet. Op dit moment ontdekt iedereen wie wie is en echt blij kon ik daar niet van worden. Orbit folden en ik vind 55 UTG+1. Raise naar 300, seat 5 flat zoals gewoonlijk, die mist geen flop. Flop KJ8, ik c-bet hij called. Turn T, check/check. River K, check/check, tegenstander showed AJ. Ik vind dat ik daar op de turn gewoon had moeten betten. UTG+1 is mijn range niet echt groot, de T complete de enige hand waarmee ik mis op de flop en een 2barrel komt daar wel sterk over, als toernooinoob zit ik er misschien helemaal naast en een grote fout vind ik het ook niet, maar zo dacht ik er achteraf over.

Seat3 opent, seat4 flat in de sb en ik maak er 1300 van met AK in de bb, fold/fold.

Orbit later. Seat 3 opent weer, ik 3bet weer met QQ in de blinds en hij called. De flop is AK3, ik c-bet hij fold.

Raise nog met KQs op de button. Seat5 called natuurlijk weer in de SB en op mijn c-bet gooit hij af.

Level 1 is klaar. Ik heb redelijk wat ge3bet, telkens uit positie want dan flat ik liever niet als toernooinoob. Ben redelijk tevreden met mijn spel, maar minder met mijn tafel. Even naar het toilet, daar kom ik Stijn en Joost tegen en kom handig 4min te laat terug. Die 20minuten waren zo voorbij!

Level2, 100/200 Blinds:
Urindanger raised midpositie en ik call 88 in de SB. Flop K56 ik check/call. Turn 7, up/down erbij en we gaan check/check. River K en het gaat weer check/check en mijn achten zijn goed. Misschien mis ik value, maar de potten werden klein gehouden en hij kon daar naar mijn idee best 99/QQ spelen en volgens mij waren er niet zoveel handen waar ik nog value uit kon halen, omdat hij daarmee niet called. (kan er weer naast zitten natuurlijk).

Krijg AKs op de button, ik maak er 600 van en seat5 maakt er 1800 van. Ik call en de flop is QT8, hij bet ik fold.

Volgende hand die ik speel is weer AK, nu UTG. Urindanger called en op een 8 hoog flop, fold hij op een c-bet.

Seat 5 raised 525 en seat 1 raised naar 1200. Ik call met AK op de button en seat5 called ook. De flop komt A7x. Seat6 Checked, Seat1 Bet 3000 ik call, seat5 fold. Turn A, check en ik bet 5000 hij called. River Q, hij checked, ik ook. Beide AK, split helaas.

Het is weer break en ik heb nog geen stomme dingen gedaan. De tafel is wel hyper, seat5/8/9(urindanger) zijn lekker aan het rammen, maar niemand weet het verschil nog te maken.

Level3, 150/300 Blinds:
Open 22 midpositie, niemand die komt floppen met me.

Krijg TJs in de BB, mag hem 4way goedkoop floppen, maar hit niks.

Seat 3 opent naar 900 en ik vind QQ in de cut-off. Mooie spot om te flatten naar mijn idee, alleen de button (alweer) seat 5 called ook. Flop komt T32 allemaal schoppen. Initial raiser checked, ik bet 2200 en seat5 called. Turn 7, geen spade. Ik bet 3200 zonder na te denken en hij schuift er 9K overheen. Niet handig gespeeld! Op het moment dat ik daar op de flop bet, speel ik mijn hand zo’n beetje face up. In positie kan hij me daar volgens mij op de turn met elke hand raisen, want ik kan toch nooit callen. Een flush zal ik namelijk niet betten op de flop en zonder flush is het heel erg lastig callen. Dat idee gaat door mijn hoofd, maar zonder Q van schoppen ga ik daar niet shoven. Ik fold, maar in deze hand heb ik stom chips verloren naar mijn idee. Hij zegt dat hij een set 3-en had, maar dat geloof ik eigenlijk ook weer niet.

Krijg A8s in de Small Blind, raise naar 800 en seat5 (weer) called in de BB. Ik mis de flop, c-bet en krijg een call. Turn/River gaan check/check zonder hit en hij showed een 4 voor een kleine hit. Geen probleem echt, maar weer seat5 die een pot van mij wint. Bang is ie niet echt meer voor me..

Seat 1 kreeg weinig spots om te openen, maar kan eindelijk eens openen naar 800, seat2 3-bet naar 2200 en seat3 shoved in de SB all-in voor meer dan 20K. Ik heb daar JJ in de BB, had wel ge4bet waarschijnlijk, maar fold natuurlijk netjes.

Ik steel op de cut-off met A9s, geen bellers.

Even later opent seat6 een keertje. Urindanger flat en ik call ook met 55 in de SB of BB. De flop komt Q95, Q9 van harten. Het gaat check, Urindanger bet iets van 2200 en ik raise naar 5200. Seat6 fold en Urindanger gaat in de tank. Hij fold en zegt daar AA te folden. Die hand kan ik misschien anders spelen, maar uit positie kunnen daar naar mijn idee heel wat nare turns vallen. Flushes, straatjes, ik vind het wel prima zo.

Dinerbreak! 23K left door die QQ niet handig te spelen. Iedereen klaagt dat ze de vissen aan tafel missen (al ben ik dat misschien wel). Zelfs urindanger klaagt, want ze broer(tje), trex13, staat al op 65K en heeft een grotere vishengel moeten halen zo easy gaat het. De tafel zal ergens deze dag nog opgebroken worden, maar wanneer weet niemand. Gezellig eten met de jongens van pokernews, stevedude en Pascal in de Voodoo Lounge. Pascal legt Frank nog even toepen uit, ik intresseer Pascal wel voor een spelletje Monopoly met echt geld en we genieten van onze steak (al was de Kobi Steak van Pascal niet super). Helaas duurt het wel allemaal vrij lang en ga ik in snel tempo samen met Frank terug naar de Amazon Room.

Level 4, 150/300 Blinds met een 25Ante:
Twee minuten te laat vind ik daar mijn tafel, maar 5handed, no big deal en ik fold me eerste handje maar.

Ik pak het tweede handje JJ UTG op en raise naar 1K. Seat6 called en de flopt komt T62 (2 harten). Ik c-bet daar 2200 en hij called. Op de turn komt een 8 en ik vuur nogmaals, 3200. Hij called en ik baal. Vuren is daar misschien niet zo handig. Hij flat achter me en betaald me flop bet. Hij kan een flushdraw hebben, 77/88/99 heb ik beat, maar op de turn 88 natuurlijk niet meer. Hij kan een set floppen, een beter hand achter me flatten en toch vuur ik. Aan de andere kant, als ik daar check moet ik ook waarschijnlijk een bet betalen, want kan ik folden? Te weinig ervaring in toernooien, daar komt het eigenlijk op neer. De turn is een blank en ik check, hij bet 6K, wat ik vrij veel vond, dus ik krijg toch het idee om te callen…. Hij showed 88 voor de geturnde set, doodziek nog maar iets meer dan 10K over, had ik toch beter een desert kunnen nemen….

Meteen het volgende handje zitten we weer 9handed en seat6 opent naar 900, urindanger called en ik vind AJs in de Big Blind. Easy call en we floppen QT8, een dubbele gutshot dus en de Initial raiser bet 1700 in een 3100 pot, uridanger called en ik call. Daar kon ik misschien wel shoven, omdat ik FE heb en een mooie pot kan oppakken, maar ik besluit de turn te kijken….. De turn is een 5, waardoor ik ook een flushdraw krijg. Ik check, de Initial Raiser bet 5300 en urindanger called. Op de flop lag er al 8200 in de pot, dus nu al 19k en ik heb nog maar 8100 stack. Ik kan daar wel callen en op een blank 2800 overhouden, want FE heb ik natuurlijk niet meer, maar gooi het erin en krijg twee callers. De river is een T, game over en KQ is de winnende hand. De pot was zo groot en ik had behoorlijk wat outs om weer een complete comeback te maken, toch denk ik misschien dat ik de turn beter had kunnen frontpushen voor nog FE, of gewoon al op de flop…. De Initial Raiser kan misschien lastig callen, omdat urindanger nog achter hem zit, maar achteraf is het makkelijk praten. Ik kan ook wel weglopen van zo’n grote pot, omdat ik nog niks heb en 8100 stack overhoud, maar met zo’n combodraw loop ik echt niet weg als er 18K chips op me liggen te wachten….

Game over, 5min na de dinerbreak en we doen een exit interview met Pokernews. Tot de dinerbreak heb ik 1 hand echt verkeerd gespeeld, maar na de dinerbreak ging het dus meteen goed fout. Robbertjan mag het nu gaan doen, jammer dat het er voor mij op dag 1 al op zit, maar ik heb er geen spijt van. Ik denk niet dat ik snel nog een keer een No-Limit toernooi ga spelen met zo’n ernorme buy-in, want er zijn toch wel veel spots waar ik niet weet wat ik precies moet doen. Op zo’n easy tafel zoals ik ook in de Venetian had weet ik wel raad met mijn kaarten maar ik had gewoon een erg lastige tafel en dan ben ik toch duidelijk de vis. Misschien dat ik volgend jaar wel voor de Limit events ga, want daar heb ik zelden dat ik niet exact weet wat te doen, maar dat is helaas nog ver weg.

Ik krijg een dubbele wodka redbull van Pascal voor de bittere nasmaak en we spelen nog een HU spelletje op de pokerkasten in het Rio. Even later zijn we weer terug in de Palms waar we op de 1/3 No-Limit Cashgame gaan zitten. (we wilden nog even spelen en daar was meteen plek vrij) Deze game was wel vrij makkelijk te beaten en de helft waren gasten die van Pokerstars het WSOP ME gingen spelen of al hadden gespeeld, doe Robbertjan morgen zo’n tafel s.v.p. Joost83 komt nog even bij ons zitten, ook hij is gebust en doet nog een cashgamepje. Robbertjan gooit er $480 dollar doorheen door onder andere een set over set tegen Joost, tja lastig van wegkomen. Ik win $290 dollar, en loop dus nog maar $9710 dollar achter vandaag….

Morgen Robbertjan railen! Meer dan 2500 man worden verwacht, de meeste pro’s zullen morgen spelen en ik speel misschien nog een cashgame in het Rio. De WSOP zijn voor mij voorbij, de Las Vegas trip nog zeker niet, dus ook morgen weer een blog! Bedankt voor de support hier op het forum en om een gezicht bij mijn nickname te zien, kan je zometeen (Voor mij morgenochtend) kijken naar het Pokernews Filmpje van dag 1C.

Sniff sniff 

 Posted by at 2:20 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.