Jul 042009
 

et is alweer 21:00 ‘s avonds op de vrijdag hier in Las Vegas en heb nog een hele blog te schrijven over gisteren. We hebben het gewoon druk in Las Vegas en de dagen vliegen echt voorbij. Gisteren gingen we dus toch maar weer even oefenen voor het Main Event in de Venetian waar een $550 Dollar Deepstack toernooi was. Ik begon aan een prima tafel, kon in het begin niet echt handen oppakken en begon daarna aan mijn ziekste run kaarten ooit.

Ik had een berg handen genoteerd in mijn telefoon, maar die is nu leeg en ik heb geen oplader bij me. Uiteindelijk waren het er gewoon ook teveel om fatsoenlijk over te bloggen en ook niet zo heel intressant. In deze zieke run kaarten heb ik zelfs 2 keer KK afgegooid op een A hoge flop, AA afgegooid na veel actie op een KQx9 board een walk gehad heb met KK en AA. Ik heb twee keer AA preflop all-in gekregen, nog een keer QQ. IK heb QQ preflop gefold na een 4bet van een mega tighty utg en heb nog een reeks AK’s gehad en AA/JJ waar ik meestal mee ge-3bet heb maar niet all-in gingen. Dit alles resulteerde nooit in een grote stack wat een wonder mag heten en ik me ook wel een beetje voor schaam.

De tafel waar ik bijna de hele avond aan zat was ook wel een beetje unlucky qua seating. Het waren 6 slechte tighty’s, dan een redelijk speler rechts van mij en naast mij twee 3-betters. Ik speelde mega veel handen, puur omdat ik mega veel premiums kreeg. Daardoor was me image natuurlijk vrij idioot, maar elke showdown had ik gewoon AA/QQ. Vervolgens kon ik nooit gewoon openen zonder ge3bet te worden en zelfs niet eens vaak 3-betten zonder ge4bet te worden. Vooral de gozer die in de Big Blind zat op mijn button was ziek bezig en ziek goed. Eigenlijk was dit super goeie practice voor mij, want ik ben juist een beetje bezorgd om met van die maniacs aan tafel in het Main Event te zitten en ik heb gisteren echt mega veel handen met dat soort gasten gespeeld.

Zo kom ik met iets boven avg uit de dinerbreak, open ik de eerste hand na de break met QQ en krijg weer een 3bet om me oren. De hele tafel roept weer dat wij alweer clashen en ik zet hem direct all-in. Na lang nadenken fold hij en zo was het eerste handje direct zweten. Even later 3-bet ik iemand, die duidelijk zat te wachten om een keer te kunnen openen, met AJs en krijg weer direct een 4bet om me oren. De initial raiser gooit direct af en ik gooi ook af. Zo ging het ongeveer de rest van de avond, maar met idiote up & downs bleef ik meestal wel met iets onder avg zitten.

De gozer die constant mij 3bette kon steeds makkelijke potten oppakken van zijn buren, dus als hij een keer een pot verloor, dan had hij het ook zo terug, niet echt eerlijk… Dan krijgen we weer een break en zit ik met 80K iets onder avg in de 3/6k blind Level met nog 79 spelers te gaan. Ik ga weer zitten en vind de eerste hand weer AKs, iemand opent, ik 3-bet en hij called. Ik zie graag een flop, maar de flop komt JT8 en hij schuift het meteen naar binnen. Bleh, volgende hand dan maar. Ik pak ATs en open weer, ik krijg weer een caller en op een J hoog rainbow board c-bet ik, helaas gaat ook daar zijn stack naar het midden en gaan we naar hand 3 direct na de break. Mega Tighty (zelfde waar ik QQ tegen folde) die opent naar 20K en ik schuif 35K naar het midden. Hij called en showed 99, geen hulp en einde van het toernooi. Ik bust als 77ste ofzo en baal als een stekker, want dit waren echt sick veel goeie handen en dan nog niet ITM komen. De eerste 54 kregen betaald en die $667 dollar was best okay geweest maar het gaat meer om het gevoel, ik was natuurlijk nog lang niet bij een finale tafel dus zo intressant was het ook nog niet. Ik heb wel de oefening gehad die ik wilde, dus wat dat betreft was het die $550 dollar dik waard.

Wie wel een Finale Tafel haalde was Scriptdude. Rond 16:00 begon voor hem dag 2, maar uiteindelijk bleef zijn hand niet staan in een 99 vs 88 vs AK 3way all-in. Een 8ste plaats, waar je dan natuurlijk weer geen klote aan heb, zeker wel netjes is maar niet echt tevreden mee kan zijn(money wise).

Robbertjan was al redelijk vlot gebust, hij ging eruit nadat midpostie raised, de button called, de SB ook en hij QQ naar binnen schuift. De SB called met AJ en de A valt. Behoorlijk balen, maar hij heeft zich niet verveeld. Na de dinerbreak ging hij maar even een 1/2 Limit cashgame spelen aangezien er geen echte limit actie is in de Venetian (enige wat de Venetian mist eigenlijk!). De tafel was speciaal gereserveerd voor 7 2+2ers die gezellig een 1/2NL game wilde spelen, puur voor de fun. Twee gasten waren Supernova Elite en de andere speelde ook aardige stakes. Ze waren uberlam en elke wet die er in een casino geld werd zo’n beetje verbroken, maar wel op een leuke manier. Zo werden de stacks eerst even lekker gewashed en gelikt voordat ze all-in geshoved werden, het liefst zonder hit & draw. Robbertjan had al gemeld netjes op de nuts te wachten en pakte $850. Nadat ik gebust was ben ik ook nog even aangeschoven. De game droogde wat op, want de maniacs werden moe en sommige gingen slapen, maar er waren inmiddels wat gasten aangeschoven die echt actie zochten van dronke toeristen. Ik was zelf ook redelijk aan het kutten en stond 150 min en had nog iets van 150 staan. Ik krijg QJ call een kleine raise en 1 van de nieuwe schrale schrapers called vanuit de blinds. Op een QJ8 flop bet ik netjes uit en krijg een caller, de turn is een T en de schrale schraper bet 65 uit, ik heb nog 130 behind en gooi het erin, want het was mijn laatste orbit en denk misschien nog quite te komen. Hij gaat 2min in de tank, want natuurlijk altijd goed is en called met Q8. Met een pijnlijk gezicht draaien we de voor mij gunstige river en sta ik even later op met $395. Op het moment dat ik me chips in me rack stopt, kijkt hij nog even extra zuur en kan ik alleen maar extra genieten van mijn grote overwinning! $95.

Het was drie uur en inmiddels wel bedtijd. Robbertjan stond de volgende ochtend alweer om 10uur te hopen dat ik wakker zou worden en we moesten nog steeds langs de pokerstars desk en het Rio om ons in te schrijven. Met de $10.000 op zak op naar het Rio, waar we in de shuttlebus nog twee Nederlanders tegen het lijf liepen waar we nog in het Rio gezellig mee doorgepraat hebben. Als je een hobby deelt is het leuk nieuwe mensen ontmoeten en we hebben tot nu toe eigenlijk alleen maar leuke mensen ontmoet, veel nederlanders, maar ook mensen uit andere uithoeken. In het Rio stond de SimpleMedia crew klaar voor een interview, maar ik had niet zo’n zin om te doen alsof ik vandaag zal spelen, dus misschien dat ik later nog wel op de camera ga. Dan maar in de rij voor ons Main Event Ticket. 5min later ben ik $10.000 lichter en 3 papiertjes rijker… Zo ook Robbertjan. Ik speel zondag in de Amazoon Room, tafel 122 seat 4. Robbertjan maandag in de Brasilia Room tafel 246 seat 9. Ik heb er echt super veel zin in en het toernooi van gisteren heeft alleen maar extra vetrouwen gegeven.

Na het inschrijven zijn we terug gegaan naar de Palms om onze Pokerstars gear op te halen en besloten we maar om een keertje te gaan relaxen bij de Pool. Daar was het vrij warm en zijn we maar in de schaduw gaan liggen. Omdat er een behoorlijk windje stond was het nog wel uit te houden. Durr liep nog even voorbij, ook die moet natuurlijk ergens relaxen 

Om 18:00 moesten we onze Pokerstars Freeroll spelen. Een 6max SNG waarbij de nummers 3,4,5,6 $100 kregen, #2 $300 en #1 $500 en een ticket voor een 1.000.000 freeroll waar waarschijnlijk 300 man aan meedoen, sick value. Ik zat aan tafel met 4 man die gewoon prima wisten wat je moest doen in een Turbo SNG, 1 man die de nuts aan het grinden was en zelf ben ik nou ook niet echt een expert. Teacuppoker zat rechts van me en verder waren er voor mij niet echt bekende Pokerstars spelers aan tafel. Gezellig was het wel en we waren gewoon een beetje lol aan het maken. Al snel was er een 3-way all-in op een J82 board, AA vs AJ vs T9. AA bleef staan en zo waren er nog maar 4 left. Even later zaten we met ze drieen en was het gewoon shoven als een gek. Helaas verlies ik K7 vs KJ en word ik derde, zonde… Robbertjan weet met maar liefst 7 all-ins (met showdown) waar hij elke keer achterliep (soms weinig, soms veel) het toernooi wel te shippen. Op naar de online 1.000.000 freeroll, mocht het Main Event niet lukken, dan valt daar nog wel iets te winnen 

Vandaag wilde ik rustig aan doen qua poker, wat aardig gelukt is. Morgen waarschijnlijk wel nog even cashgamen en dan zondag al de grote dag! Een lange blog, sorry! Maar ik ben blij met de leuke reactie’s!

P.S. Voor de Nederlanders die in Las Vegas zijn, niet via Pokerstars gekwalificeerd zijn, maar wel naar de Pokerstars VIP Party willen (9 juli van 21:00 tot 01:00 met gratis drank/eten en optreden van Nelly in de Palms), zowel Robbertjan als ik kunnen 3 man meenemen, dus laat het even weten als je mee wilt.

 Posted by at 2:18 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.