Jul 022009
 

Daar zijn we weer met een verse blog update!

Gisteren werden we heerlijk pas om 10:30 wakker en dat betekend dat we waarschijnlijk wel al over onze jetlag heen zijn. Aangezien het toernooi in de Venetian om 12:00 begon, zijn we niet meer langs het Rio gegaan voor ons ME ticket. Op naar de Venetian dus, waar we eerst even een ontbijtje gingen scoren.

Om 12:00 hoorde wij het shuffle up & deal en folde ik mijn eerste 4 orbits! Ben ik tight of niet? Goed, geen hand was raise of meelimp waardig en gek doen in een deepstack toernooi heeft geen enkele zin (zeker niet met mijn toernooiskills). Dankzij mijn heerlijke tight image kon ik vervolgens wat potjes oppakken. Zo steeg ik van mijn 12K beginstack naar ongeveer 16K en kon ik weer vrolijk verder gaan met mijn foldstrategie. Even later checkraise ik twee man met een flushdraw vanuit de bigblind en weet ik weer goed misbruik te maken van mijn nitty image.

We hebben een kleine break en vinden Scriptdude die even met Chin staat te praten. Na een kort praatje gaan we snel terug naar de tafels, want daar gebeurd het natuurlijk allemaal. Ik speel de tweede hand na de break, AJs 2 voor de Button. De Button called en we gaan naar een Q hoog rainbow flop. Ik c-bet de flop en hij heeft ze kaarten al bijna in de muck zitten maar called toch. Ik ben de easy live tells in Amerika inmiddels gewend en ik denk dat ik hem daar wel van zijn hand af kan zetten. De turn bet ik weer en hij called weer. De river is een J en mijn gedachte is eigenlijk dat ik hier een valuebet plaats tegen een underpair maar hij showed vrolijk AQ. Misschien toch niet zo’n goede read, maar we hebben nog een prima stack.

Er waren geen echte aggresieve spelers aan tafel en iedereen wilde de potjes klein houden, ik fold vrolijk verder maar het is een beetje saai om naar te kijken. Na 3 orbits folden raisen we maar eens pocket zessen UTG+1, de man naast mij called en de blinds callen ook. De flop komt 3/6/J en zo weet ik niet hoe snel ik moet checken. Dat doen we gezellig allemaal en op de turn komt een 8. Het board is nog steeds rainbow en de man in de BB bet. Ik call heel voorzichtig en de rest gaat uit de weg. De river is een K en ik kan niet bedenken welke hand in de bigblind mij daar beat gaat hebben. Hij bet gelukkig weer uit, ik vraag even wat hij behind speelt om vervolgens alle chips maar naar het midden te gooien. Hij called, showed 3/6 voor two pair en verlaat de tafel. 32K met een avg van 14K, lucky vis!

Helaas busten er steeds meer spelers van mijn tafel en is mijn image dus niet zoveel meer waard. Er komt een nieuwe man zitten en UTG krijgt hij zijn eerste kaarten. Ik was chipleader aan tafel, maar hij heeft me covered. Ik heb ooit gelezen om niet met de big stack aan tafel te clashen en zoek nog even bevestiging door zijn UTG raise naar 4keer de BB te callen in de SB met JJ. Ik zet hem daar op de: “He, ik ga net zitten en wel even laten weten dat ik er ben raise”. Op een T hoog board met twee schoppen checkraise ik zijn bet van 4K naar 9K, krijg direct een all-in om mijn oren en snap niet waarom ik na mijn monkey tight spel, toch in deze situatie ben beland. Ik speel nog iets van 16K behind als ik fold, wat ik dan ook helaas doe. De volgende drie handen open-raise ik met Ax in late position en pak gelukkig weer 5K terug.

Vervolgens krijg ik weinig kaarten en zakken we langzaam af. De ante’s zijn al een tijdje in het spel, dus als je nooit een potje op pakt gaat het hard. Toch heb ik nog zat ruimte om te wachten, maar we moeten wel een keertje wat krijgen. Een big stack komt aan onze tafel zitten en open raised elke hand twee posities voor mij. Ik hoop op een hand en na lang folden krijg ik TT om met een 14K stack (Avg is 28k) te shoven. Hij called met A9o en het board komt 9TJ Q 8 , thanks dealer  We gaan op zoek naar een volgende hand en iemand shoved midpositie op mijn bigblind, ik instacall met AKo en hij draait KQo open. Q op het board, byebye bah!

Ik mag gaan railen en Robbertjan zit lekker te shortstacken. Scriptdude speelt een belachelijke stack en het was nog twee levels voor de dinerbreak. Ik internet een beetje, kom de duitser van de cashgame van gisteren tegen en praat wat met hem over online limit cashgames om vervolgens met Robbertjan en Scriptdude even te eten. Scriptdude was waarschijnlijk chipleader in de dinerbreak met 190K, we praten er lekker op los en genieten van onze Filet Mignon.

Ik ga naar de pokerroom voor een cashgame, maar kom bedrogen uit, want er is alleen een 4/8 Limit tafel. Ik zet mezelf op de interest list voor hogere Limit Games, maar blijkbaar niemand die in de Venetian graag een Limit cashgamepje speelt. Bad Beat! Dan maar verder railen en al wachtend raak ik aan de praat met een andere nederlandse railer. Volgens mij zit ik met Wellerdiek te praten van Nederpoker en hij is Jeppe en Guido aan het railen. Thijsbakx, toevallig ook van Nederpoker komt mee railen en even later komen we Stijn tegen die SjosdeNos zit te railen in de Venetian Second Chance (mooie naam voor een 100 dollar crapshoot).

Robbertjan weet van zijn 7K stack een mooie comeback te maken naar 95K en kan zo lekker verder spelen aan een tafel met een vent die alles doet om ITM te komen. Zo wacht hij elke hand netjes een minuut, vraagt hij af en toe een chipcount van de hele tafel en deed dat allemaal omdat hij een sidebet had voor 2K om bij de top50 te komen

We zijn het railen wel zat en verplaatsen ons naar de bar, waar we onder het genot van een drankje videopoker spelen (of is het andersom?). Volgens Thijs was dit +EV, gratis drank, maar na 50 dollar in de videopoker gestopt te hebben, denk ik toch dat dit iets te duur is voor twee biertjes. Waarschijnlijk moet ik gewoon sneller drinken? Als echt pokerspelers discusieren we natuurlijk welke move bij videopoker het meest +EV is. Ik ga er vanuit dat een videopoker kast net werkt als elke andere gokkast, hij geeft wel of hij geeft niet, maar de jongens zijn er van overtuigd dat er een optimale strategie bestaat. Dat zou betekenen dat ik met een bietje in mijn hand zou moeten nadenken over deze optimale strategie en dat maakt heel het videopoker spelen tijdens een biertje maar lastig, ik blijf dus overtuigd van mijn stelling maar ben van plan het zo wel even te google’n 

Sjos zag ons bij de bar zitten en vond het op de bubble tijd om wat druk te zetten. Helaas wist hij ook echt te bubble’n maar om je voor 170 dollar ITM te folden is ook niet echt een must. De 4 dutchies in het deepstack event zitten al even ITM en 3 van de 4 (script niet) zitten zelfs na de redraw bij elkaar aan tafel. Robbertjan komt als eerste naar de rail, 64ste, $461 dollar, AQ vs AK, shit happens. Rond twee uur stopt het event en mogen 3 dutchies terug komen voor dag twee. Scriptdude speelt bijna 1Mil, wat gewoon een FT stack is! Guido 460K, prima stack en Jeppe 160K, met 6k/12k blinds niet veel ruimte meer maar wel een prima prestatie so far natuurlijk.

Na onze pokeranekdotes uitgewisseld te hebben gaan Robbertjan en ik maar weer eens een taxi scoren. Een goeie practice voor het ME een leuke ontmoeting met de nederlandse railers en vandaag weer een nieuwe dag! We hebben 2 seconden geleden besloten voor meer Toernooipractice en gaan vandaag weer op naar de Venetian voor de $550 Deepstack!

Scriptdude kunnen jullie railen via http://twitter.com/Scriptdude mocht je dat gemist hebben! Morgen is dag 1A van het Main Event en op zeker een nieuwe blog!

 Posted by at 2:18 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.