Jun 252009
 

Ook dit jaar zit er weer een tripje Las Vegas in het verschiet. Sinds 2004 zijn Robbertjan(BaronSengir) en ik(Tzen) elk jaar geweest en vorig jaar ben ik zelfs twee keer geweest. Wat begon met vooral blackjacken en een beetje 7card-stud spelen, ging via de craps tafels (blijft zo’n leuk spelletje) naar de Hold’em tafels. De afgelopen jaren hebben we an ook nauwelijks meer gegokt in Las Vegas en is het eigenlijk alleen nog maar poker wat de klok slaat. Normaal gaan we altijd in April (lekker weer) en afgelopen jaar ben ik nog een keertje extra in Oktober (ook lekker weer) geweest, dit jaar wilde we toch echt een keer naar de WSOP en daar zal ik dan ook twee weken lang over gaan forumbloggen.

Vorig jaar had ik geen laptop mee, maar de oude rotten van het forum hebben misschien mijn eerdere forumblogs uit 2006/2007 gelezen. Deze waren alleen niet meer in het archief terug te vinden, dus ik begin maar met een kleine intro en zal vanuit Las Vegas dagelijks bloggen (vanaf dinsdag). Inmiddels gaan natuurlijk bergen mensen naar Las Vegas en ben ik zeker niet de enige blogger, maar indien je vragen hebt over Las Vegas, Poker of wat dan ook, stel ze gerust en ik zal ze zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Dan hier de kleine intro:

Zoals gezegd ga ik sinds 2004 elk jaar naar Las Vegas, maar Hold’em was destijds maar een kut spelletje en ik speelde maar een heel klein beetje 7card stud (en 5card draw thuis). Toen de pokerboom los barstte ben ook ik mij in Hold’em gaan verdiepen. Inmiddels heel veel handjes verder speel ik vooral Limit Cashgames op Pokerstars. Ik 20/24 tafel de 2/4 & 3/6 Full Ring Tafels en ben wat ze noemen een FPP grinder. De 5/10 en 10/20 heb ik gespeeld, maar aangezien dat eigenlijk geen groot succes was, hang ik helaas momenteel weer vooral op de 3/6. Ik heb wel vanaf het begin altijd winnend gespeeld en ben niet te beroerd om terug te stappen, dus op die manier is poker toch een erg leuke hobby  Ik heb vaak gedacht om No-Limit te gaan cashgamen of Limit 6max te proberen, het is echter nog nooit tot een serieuze poging gekomen en voor mijn gevoel is Limit FR mijn spelletje. Je staat vrij om Limit een kutspel te vinden, zelf vind ik het leuk om lekker veel turns en rivers te spelen en na net geen 1.000.000 Limit handen, kan niks mij meer op tilt brengen. Een groot voordeel als je vervolgens No-Limit gaat spelen 

Natuurlijk heb ik ook Live gepokerd in Holland Casino en vooral toen HC Zandvoort poker ging aanbieden was ik er elke dag te vinden. De 5/5 Limit Tafel was een heerlijke game, die helaas door de NL games en de daarna absurde rake niet meer echt leuk speelbaar was. In Las Vegas heb ik sinds 2005 ook lekker zitten cashgamen en vorig jaar beviel het prima op de 15/30. Live heb ik naar mijn gevoel een extra edge en ik ben dit jaar zeker van plan naast het Main Event, de 30/60 Limit in de Bellagio te gaan spelen.

No Limit Toernooien heb ik altijd gespeeld en tot een jaar geleden had ik altijd het gevoel dat ik toch ook wel redelijk mee kon draaien. Ik speelde al veel langer poker dan de mensen die in de pokerboom begonnen waren en met ervaring en de basis pokervaardigheden kwam ik een heel eind. Inmiddels is mij wel duidelijk geworden dat iedereen super veel geleerd heeft de afgelopen jaren en dat ook nieuwe spelers inmiddels veel grotere skill jumps maken en beschouw ik mijn toernooi spel dan ook verre van de top. Dit betekend natuurlijk niet dat ik totaal niet kan kaarten, echter op het moment dat ik Brummel in een interview hoor vertellen dat hij 2/8o 4-bet, omdat hij een read heeft, dan weet ik mijn plaats weer en ben ik gewoon de standaard TAG toernooi speler die elke pro waarschijnlijk graag aan tafel heeft.

Toch speel ik natuurlijk graag toernooien en besloten Robbertjan en ik vorig jaar onze FPP’s op te sparen en van deze punten een WSOP Main Event Package te kopen. Zo gezegd zo gedaan en de 725.000 FPP waren eind december al binnen. We hebben ons vliegticket geboekt en zo vliegen wij maandag 29 Juni richting Las Vegas. Normaal verblijven we altijd in de Bellagio, vanwege de Limit Cashgame actie die daar veruit het beste is, maar aangezien we Supernova zijn hebben we nu een heerlijke Suite in de Palms  De 100.000 VPP die Pokerstars ook nog eens geeft is voor mij ook een Big Bonus en zo voelt het Main Event een beetje als een freeroll, hopelijk neemt dat iets van de spanning weg…

We hebben al een kleine planning gemaakt voor de eerste dagen en als het Main Event (voor ons) begint dan zien we wel hoe alles verder loopt.
– Dinsdag gaan we naar Mystere (Cirque du Soleil), we mochten beide een show uitkiezen van Pokerstars om te bezoeken en voorlopig hebben we alleen Mystere geboekt. Zo’n show bekijken is een dikke aanrader. Ik heb ‘O’, KA & Believe gezien en de eerste twee waren echt super goed. Believe is een halve Cirque du Soleil show met Criss Angel en vond ik zelf niet heel erg best. We beginnen de week dus rustig aan, al zijn we vast wel aan de cashtafels te vinden die dag.
– Op woensdag spelen we de $330 Dollar Venetian Deepstack, dit is om even in te komen en te kijken of we het nog kunnen. Robbertjan won vorig jaar de laatste dag van onze trip nog even een toernooi in de Venetian en zo konden we van de finale tafel (uurtje of 7:00) direct door naar het vliegtuig, dus wie weet!
– Vervolgens begint vrijdag het WSOP Main Event maar ik zal zondag pas dag 1C spelen en Robbertjan maandag dag 1D. We spelen op verschillende dagen, aangezien we dan twee dagen kunnen genieten van ons geld. Liggen we er alle twee na 1 uur uit op dezelfde dag, dan is de pret toch wat minder  – Daarna spelen we dan wel samen dag 2B op woensdag en is het donderdag rustdag met de Pokerstars VIP Party. Laten we hopen dat we die avond niet gaan drinken, dat zou namelijk betekenen dat we dag 3 gehaald hebben, goed dat zien we dan allemaal wel….

Ons ticket terug staat gepland op Zondag 12 Juli, zitten we dan nog in het toernooi dan lijkt me een paar dagen extra blijven geen probleem. Lukt het niet in het Main Event, dan spelen we vooraf of als we busten waarschijnlijk nog redelijk wat Limit Cashgames in de Bellagio, dus hopelijk valt daar nog wat te verdienen. Aangezien ik deze link ook zal geven aan wat minder trouwe bezoekers (Familie,vrienden en collega’s) zet ik nog hier even bij dat de Live Reporting (zie knopje hierboven) van het Main Event om 21:00 Nederlandse tijd begint en meestal tot 12:00 ‘s middags duurt. Hopelijk kunnen de jongens van Pokernews, die trouwens uitstekend werk doen in de Live Reporting, vaak vragen hoeveel stack ik heb en lukt het mij niet, dan Robbertjan natuurlijk (of al die andere Nederlanders!). Zondag 5 Juli ben ik dus hopelijk te volgen in de Live Reporting en tot die tijd zal ik hier nog een aantal blogs neerzetten. Waarschijnlijk dinsdag de eerste.

Hopelijk vinden jullie het allemaal leuk om deze forumblog te lezen en veel succes aan alle Nederlanders die ook hopen een Bracelet te scoren in Vegas!

 Posted by at 2:15 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.