Jul 112009
 

De vrijdag is hier alweer halverwege, maar de donderdag moet natuurlijk nog even geblogd worden!

Ook gisteren was het plan om lekker te gaan cashgamen in de Bellagio en dat ging dus ook weer gebeuren. Een korte wachtlijst voor de 15/30 en we kwamen weer bij elkaar aan tafel te zitten. Aan de tafel zaten wat bekenden gezichten, maar ook twee jonge gasten met een redelijke stack. Ik zat precies tussen deze heren in en al snel bleek het dat er iets anders gekaart werd dan normaal.

Het spelletje was in zijn geheel een stuk aggresiever en de tafel ging behoorlijk los. Er waren ook veel meer check-raises en het spelletje was wel van een niveau’tje hoger. Robbertjan zat niet echt in een lekkere spot, want de twee goeie heren hadden beide positie op hem. Al snel hield Robbertjan het dan ook wel voor gezien, een table/seat change had natuurlijk wel gekund, maar hij vond het wel best zo. Iets over de $400 verlies, jammer natuurlijk maar het is ook belangrijk dat je kan opstaan van tafel als je door hebt dat de spelers aan tafel precies spelen zoals jij het niet graag ziet. Op zich is het niet erg om met betere spelers te kaarten, maar als ze precies het spelletje spelen wat het beste werkt tegen jou spelletje, dan kan je maar beter zo snel mogelijk vertrekken.

Ik heb wat minder last van dit soort spelers, want speel heel anders dan Robbertjan, maar moet zeggen dat ik ook wel lekker hitte. Ik begin met een mooie pot waar ik met Pocket 2’en op de button mag meelimpen. De SB maakt er vervolgens 2bets van en we gaan met 5 man naar de flop. Die komt T72, twee schoppen. De SB bet uit en middenpositie maakt er 2bets van, ik doe net of ik de flush speel en maak er 3bets van alsof ik een free card wil. De SB maakt er 4bets van en ook de speler in middenpositie called. De turn is een 4 en de SB bet, midpositie called en ik maak er weer 2bets van. Beide heren callen en op een niet ongevaarlijke J river, gaat het check/check/bet/call/fold. Lekker begin moet ik zeggen.

Even later mag ik J7s spelen in de SB en komt de flop AJ6, ik bet uit, de BB fold en de limper in early position called makkelijk. Limpen gebeurd meestal met (suited)aas/klein en pockets dus ik zet hem direct op een A of beter. De turn is een J en ik check, want verwacht daar eigenlijk altijd te kunnen check/raisen. Dit gebeurd dan ook netjes, maar na mijn check/raise raised mijn tegenstander weer. Bah, een betere boer of pocket zessen. Op de river speel ik check/call en inderdaad pocket zessen voor mijn tegenstander.

Ik pak nog redelijk wat kleine potjes en win nog 1 grote pot door met K6s een mooie flush te hitten terwijl ik op de flop het 3 of 4 bets maak. Hiermee zet ik mijn twee tegenstanders beide op het verkeerde been want op de turn komt mijn flush al, maar krijg ik nog twee bets van beide spelers. Zelfs de river betalen beide heren af en na iets van twee uur spelen sta ik $840 in de plus. Robbertjan was op dat moment al even aan het wachten en ik vind het wel prima, terug naar de palms om even lekker te douchen.

Dit was nodig omdat de Pokerstars VIP Party gisterenavond was. We hadden met Chantal en Branco (Bekende van ons uit (HC) Zandvoort) afgesproken om eerst even lekker te eten en daarna door naar de party te gaan. Na heerlijk rustig (ongekend in Las Vegas) gegeten te hebben bij Little Buddha in de Palms konden we richting Rain, de club waar het feest gehouden werd. De tent stond helemaal vol, met natuurlijk vooral mannelijke pokerspelers maar zelfs dat mocht de pret niet drukken. Gratis drank de hele avond en de meeste Pokerstars Pro’s waren ook aanwezig.

Verder waren er natuurlijk redelijk wat bekende Nederlanders die we op onze trip ontmoet hebben en ook hier en daar wat internationale vrienden. De Pokernews Crew was ook goed bezig om zoveel mogelijk gratis drank te nuttigen en al was het niet te vergelijken met wat normaal in de clubs in Vegas gebeurd, het feestje was eigenlijk gewoon echt gezellig. Pokerstars had veel aan de aankleding gedaan, alleen de dansvloer werd wat minder gebruik van gemaakt dan normaal, vast en zeker door toch een klein gebrek aan vrouwen. Normaal gesproken is er in clubs in Las Vegas namelijk een overschot aan vrouwen en is er zeker een 60/40 voordeel 

Nelly kwam rond 00:00 on Stage en ik verwachte een arrogante rapper die even een klein optreden kwam doen. Niets was minder waar en het optreden van Nelly was gewoon super. Het publiek ging goed uit ze dak, er kwamen redelijk wat nummers voorbij en het ging toch behoorlijk los in de Rain. Rond 01:00 kwam er een einde aan de gratis drank en even later gingen de lichten aan. Mijn enige feestje in Las Vegas deze trip zat erop, maar het was zeker niet saai. De meeste jongens gingen nog even verderop feesten maar wij zijn nadat we Branco en Chantal in de Taxi gezet hebben lekker richting hotelkamer gegaan.

Vandaag werden we laat wakker en hebben we lekker lui in-room dining besteld tijdens het kijken van de samenvatting van de eerste berg etappe in de Tour. Het eten was niet echt geweldig, maar we konden tenminste blijven liggen en rond twee uur zijn we nog even naar de Forum Shops gegaan voor wat kleding. Vervolgens via het Rio terug, om nog even de jongens op de WSOP aan te moedigen. Phil Ivey zat aan Tafel met Elky, precies langs de rail, daar stonden dus ook rijen dik mensen te kijken. Verder hebben we een klein rondje gedaan en back to the palms. Vanavond waarschijnlijk weer lekker TappanYaki eten in het Hilton en dan nog even cashgamen in de Bellagio. Morgen alweer de laatste dag en dan zitten onze twee weken Las Vegas er alweer op.

Vandaag is de eerste dag dat ik wel weer een klein beetje zin krijg in mijn eigen bedje en een pak Nederlandse Melk. Morgen waarschijnlijk nog een laatste blogje en dan zodra ik thuis ben nog maar even een recap 

 Posted by at 2:22 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.