Jun 202013
 

Tijd voor deel III van de wereld van Limit Hold’em Poker, lees hier deel I & II. Deze keer een review van de Limit toernooien die ik speelde tijdens de laatste SCOOP.

SCOOP

20 mei was voor mij de grote dag afgelopen SCOOP. Online kan je eigenlijk maar 2 keer per jaar echt veel geld winnen met het spelen van Limit Hold’em toernooien, tijdens de SCOOP en WCOOP. De SCOOP heeft ook nog eens 3 toernooien tegelijk (low/medium/high) wat toch aardig wat value oplevert voor de bedreven Limit spelers. Het niveau van de low zal nooit hoog zijn, in de medium vind je nog veel spelers die de buy-in nog wel betaalbaar vinden voor 1 keertje maar eigenlijk helemaal niet zo goed zijn en in de high zijn de “vissen” vooral No-Limit spelers die sowieso elk toernooi spelen tijdens de SCOOP omdat ze het leuk vinden, voor het leaderboard gaan of omdat ze denken dat ze nooit heel ver achter kunnen liggen. Wat dat betreft is het dan ook best lastige schakelen soms omdat je veel verschillend type “vis” tegenover je krijgt. De variantie in Limit is ook nog eens vele malen hoger dan in No Limit waardoor het al met al toch een beetje goed runnen is, iets wat natuurlijk altijd wel zo is in toernooien met veel spelers.

Satellites
De drie hoofd toernooien begonnen om 20:00 en op de dag zelf liepen er aardig wat satellites waar ik toch wel aardig wat value in zag. Ik besloot er dan ook vol voor te gaan en heb denk ik 90% van alle satellites naar de medium of high gespeeld. Dit waren multi table rebuy SNG’s, single table SNG’s, Hypers, Turbo’s, steps eigenlijk echt van alles wat dus het was nogal een behoorlijke mix van verschillende type tafels. Elk toernooi kende weer een andere pay-out waardoor het soms best opletten was of we niet al bij de bubble waren beland. Andere satellites betaalde maar 1 ticket uit, waardoor er soms best lang heads-up gespeeld moest worden en dat is dan weer best lastig als je 8 andere toernooitjes open hebt. Al met al denk ik dat ik hier en daar wel wat value heb laten liggen maar omdat er op geen enkele andere dag per jaar überhaupt satellites lopen naar Limit Toernooien is het niet iets waar ik me beter op had kunnen voorbereiden. Ik won 2 tickets voor de $700 satellite naar de High buy-in, echter was die satellite nou niet echt deep stacked en verloor ik 1 grote hand en kon alweer afscheid nemen. Een $700 kostende satellite niet winnen als de meeste andere satellites maximaal $215 uitkeren betekend dat dit een behoorlijke impact heeft op je ROI, dus helaas sloot ik de 50 gespeelde satellites af met een klein verlies. Het niveau werd naarmate de dag voorderde steeds lastiger aangezien er meer goede Limit spelers zicht gingen bemoeien met de satellites, een volgende keer moet ik misschien iets selectiever zijn zodat ik ook beter overzicht kan houden maar een winst in de $700 satellite had een ruime winst betekend wat dus duidelijk aangeeft dat het behoorlijke variantie onderhevig is.

SCOOP-L
Mijn table draw voor de Low was redelijk, 2 goede spelers en 3 slechte spelers dus genoeg value om op te pikken. In het eerste uur wist ik van 5.000 chips naar 7.700 te stijgen wat prima is zeker gezien de nog vrije lage blinden. Het is bijna onmogelijk om in het eerste uur te busten dus daar was ik sowieso niet bang voor. Na de break kon ik mijn stack aardig op peil houden, zeker gezien het feit dat ik aan het einde van dat uur nog 2 zure rivers om mijn oren kreeg in vrij grote potten. Hierdoor ging ik met 9.100 punten de tweede pauze in, want nog altijd boven average was. Het derde uur kon ik echter geen potten breken en met 6.800 punten was de JJ die ik direct na de break kreeg dus ook een goede kans om te verdubbelen.

Poker Stars $24.55+$2.45 Limit Hold’em Tournament – t500/t1000 Limit – 6 players – View hand 2233781
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
holdi12 (CO): t2380 4.76 BBs
puule (BTN): t18790 37.58 BBs
Mr. Ilves (SB): t7660 15.32 BBs
AAmaggie (BB): t23885 47.77 BBs
Hero (UTG): t6840 13.68 BBs
efeiner (MP): t18863 37.73 BBs

Pre Flop: (1.5 SB) Hero is UTG with J of diamonds J of hearts
Hero raises, efeiner 3-bets, 3 folds, AAmaggie calls, Hero calls

Flop: (9.5 SB) 8 of clubs 2 of diamonds 5 of diamonds (3 players)
AAmaggie checks, Hero checks, efeiner bets, AAmaggie calls, Hero raises, efeiner calls, AAmaggie calls

Turn: (7.75 BB) 5 of spades (3 players)
AAmaggie checks, Hero bets, efeiner calls, AAmaggie folds

River: (9.75 BB) 7 of diamonds (2 players)
Hero bets, efeiner raises, Hero calls

Final Pot: 13.75 BB
Hero mucks J of diamonds J of hearts
efeiner shows K of diamonds A of diamonds (a flush, Ace high)
efeiner wins 13.75 BB

Dat lukte dus helaas niet en aangezien ik de volgende hand de Big Blind mocht posten met nog 1.340 punten over ging het erin met 65o en zonder hulp was de low het eerste toernooi waar ik uit lag. De uiteindelijke winnaar was Koraseg, een goede regular die toch $12.314 verdiende in een $27 toernooitje. Paul “padjes” Berende werd nog netjes 4de voor $4.548.

SCOOP-M
Na het eerste uur in de Medium was er nog niet veel gebeurd maar in het tweede uur ging het al iets beter. De tafel was vooral gezellig en dat gebeurd online eigenlijk niet zo heel vaak. De Limit community is vrij klein dus sowieso kennen de meeste mensen elkaar wel en het was dan ook redelijk druk in de chat. Niet alleen de spelers waren lekker aan het chatten maar ook de rail deed gezellig mee. De tafel was niet echt makkelijk, en de slechte spelers die buste werden ook nog eens vervangen door toppers maar aan mijn stack was dat niet te merken want ik stond vanaf het derde uur constant in de top100. Met bijna 35.000 punten na het vierde uur had ik een aantal goede spelers inmiddels ook zien busten en was mijn tafel prima om lekker door te stomen, echter kwam er een kleine kink in de kabel. Ik kreeg 5 marginale handen achter elkaar die je gewoon moet openen, maar zonder te hitten koste dit aardig wat punten bij elkaar en zo ging ik van super gezonde stack naar busto binnen 1 uur. 107de, met 84 plaatsen die betaalde was best jammer zeker gezien 1 van die 5 handen hitten waarschijnlijk voldoende geweest was om wel het geld te halen. Calvin “Cal42688” Anderson wist het toernooi te winnen, $23.643 was toch ook wel een prima prijsje geweest voor mij om te winnen maar we zaten nog altijd in de High.

SCOOP-H
Dit was natuurlijk de klapper en hier had ik dan ook behoorlijk veel zin in. Het veld was sowieso zwakker dan het jaar ervoor, zoals verwacht veel “Pro’s” die gewoon elk toernooi spelen en van de 131 spelers was misschien de helft een Limit regular dus dat was best prima voor zo’n hoge buy-in ($2.100). Na een uurtje was er nog niet veel gebeurd maar na het tweede uur had ik een keurige 9.540 puntjes, bijna 2* begin stack. Na 4 uur spelen had ik ruim 16.000 punten en was ik behoorlijk tevreden met zowel de tafel als mijn spel. Dit was hetzelfde punt waarop ik nog zo goed ging in de Medium dus ik zat vol vertrouwen lekker te klikken op twee tafels en was eigenlijk volledig in de zone. In het 5de uur buste ik dus de Medium maar bleef ik goed draaien in de High en zo zat ik nog maar op 1 tafel te spelen maar aan de andere kant kon ik me dus wel volledig focussen op dit toernooi. Vervolgens speel ik aan het einde van het 6de uur als we al redelijk dicht bij het geld zitten het volgende handje:

Poker Stars $2000+$100 Limit Hold’em Tournament – t500/t1000 Limit – 6 players – View hand 2233802
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
john_baird_1 (BTN): t22331 44.66 BBs
blanconegro (SB): t30535 61.07 BBs
SixZeros (BB): t3495 6.99 BBs
Hero (UTG): t23818 47.64 BBs
72bestcard (MP): t26255 52.51 BBs
B00mslang (CO): t24689 49.38 BBs

Pre Flop: (1.5 SB) Hero is UTG with Q of clubs Q of hearts
Hero raises, 3 folds, blanconegro 3-bets, 1 fold, Hero calls

Flop: (7 SB) J of hearts 3 of spades 2 of spades (2 players)
blanconegro bets, Hero calls

Turn: (4.5 BB) 9 of clubs (2 players)
blanconegro bets, Hero raises, blanconegro calls

River: (8.5 BB) 5 of spades (2 players)
blanconegro checks, Hero bets, blanconegro raises, Hero calls

Final Pot: 12.5 BB
blanconegro shows A of spades K of spades (a flush, Ace high)
Hero mucks Q of clubs Q of hearts
blanconegro wins 12.5 BB

Zoals je kunt zien is dit bijna hetzelfde handje als in de low, met als uitzondering dat ik in deze hand in positie zit waardoor ik op de turn raise i.p.v. de flop the check/raisen. Deze hand winnen was wel heel erg prettig geweest aangezien ik dan echt meer dan genoeg stack had om gewoon redelijk makkelijk het geld te halen. Helaas moest ik nu toch echt weer aan het werk. Dit lukte gelukkig aardig terwijl mijn tafel inmiddels wel echt pittig geworden was met 3 high stakes pro’s die ik beter acht dan ikzelf. Ik open 3* maar flop 3* helemaal niets en vervolgens kan ik 9 orbits lang niets anders oppakken dan 2* de blinds. Dit had niets te maken met tight spelen, het was gewoon brute pech. Inmiddels waren er nog 20 man over en dat terwijl er 18 man betaalde, op de andere tafels werd al redelijk wat tijd gerekt wat met een bubble van $3.406 natuurlijk niet echt een slecht plan was. Er waren nog 3/4 andere die ongeveer rond dezelfde stacksize zaten als ik. Ik open 76o op de BTN maar flop niets, T9s defend ik mee in de BB maar flop ook niets en na 10 orbits bagger zag A3s er toch wel heel erg goed uit:

Poker Stars $2000+$100 Limit Hold’em Tournament – t800/t1600 Limit – 5 players – View hand 2233808
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
Shhh00kem (UTG): t46428 58.03 BBs
Hero (CO): t7618 9.52 BBs
GripDsNutz (BTN): t34677 43.35 BBs
facel3ssvoid (SB): t13516 16.89 BBs
Sasuke234 (BB): t54688 68.36 BBs

Pre Flop: (1.5 SB) Hero is CO with A of clubs 3 of clubs
1 fold, Hero raises, GripDsNutz 3-bets, 2 folds, Hero calls

Flop: (7.5 SB) 4 of hearts 2 of diamonds J of spades (2 players)
Hero checks, GripDsNutz bets, Hero raises, GripDsNutz calls

Turn: (5.75 BB) Q of clubs (2 players)
Hero bets, GripDsNutz calls

River: (7.75 BB) A of hearts (2 players)
Hero bets, GripDsNutz raises, Hero calls all in

Final Pot: 10.273 BB
Hero shows A of clubs 3 of clubs (a pair of Aces – lower kicker)
GripDsNutz shows A of spades T of hearts (a pair of Aces)
GripDsNutz wins 10.273 BB

Een semi-bluf op de flop wat mij wel sterk leek ook gezien het feit dat we rond de bubble zaten en een hit op de river die niet mijn redding was maar mijn ondergang, betekende het einde van het toernooi. 20ste, net naast het geld wat toch redelijk zuur was, maar ook geen kans meer op $68.120 waar ik toch redelijk mijn zinnen op had gezet. Als cashgame speler blijf ik toernooien diep busten toch altijd slecht trekken, bijna 7 uur zitten kaarten voor niets. Mijn “Main Event” deze SCOOP was weer voorbij en kijkend naar de overgebleven spelers waar meer dan de helft geen Limit regular was had ik toch echt op meer gehoopt. De structuur was echt super goed in de High waardoor er nog veel ruimte was voor flops spelen tijdens de finale tafel. De voor mij onbekende Jarcon86 ging er vandoor met de eerste prijs na een vrij lange Heads-Up vanwege de goede structuur. Nu is het wachten op de WCOOP voor mij aangezien ik dit jaar de WSOP oversla, maar nadat ik gebust was had ik echt bijna een ticket geboekt want zo’n “groot” Limit toernooi is voor mij toch wel echt het mooiste wat er is!

 Posted by at 2:43 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.